Les 8 publicacions d’E-Learning clàssiques?

Tony Bates du una nova llista dels 8 llibres clàssics en educació a distància, ara enfocada a l’e-learning. Alguns no estan disponibles online, però almenys un – Xarxes d’aprenentatge de Harasim – el tinc ací al costat ara mateix. Joannssen i Salmon tampoc no estan fora de lloc en la llista. Els darrers 3 estan disponibles online – les publicacions de JISC Pràctica efectiva en e-Learning, el meu lloc web i, en particular, E-Learning 2.0, i el treball de George Siemens sobre Conectivisme. I em du a pensar, què hi hauria afegit jo? Tony Bates, e-learning & distance education resources (recursos d’educació a distància i e-Learning) [L’enllaç] [Etiquetes: Conectivisme, aprenentatge Online, E-Learning 2.0, comité conjunt de sistemes d’informació, JISC]

Un manifest Post-LMS (post “sistemes de gestió d’aprenentatges (SGA)”)

Tracta d’allò que suggereix el títol:. “Hem d’abandonar els SGA/LMS i les parets artificials que construeixen al voltant de grups arbitraris d’aprenents que s’han matriculat en parts de cursos en les nostres institucions. En un món post-SGA/LMS ens hem de preocupar menys de ‘gestionar’ aprenents i focalitzar-nos més en ajudar-los a connectar entre ells i aprenents semblants tant de dins com de fora de les nostres institucions.” John Mott, The End in Mind (la fi en ment) [L’enllaç]

Elsevier va publicar 6 revistes falses

Michael Geist parla de l’escàndol recent de l’editorial Elsevier que va admetre que va publicar un total de 6 revistes falses, no només una com es va dir aquesta setmana. Michael Geist, Weblog [L’enllaç] [Etiquetes: llibres]

Reescriure a David Brooks

Darren Draper es pregunta per què ignore K-12 (l’ensenyament primari i secundari) en les meues discussions amb David Wiley sobre recursos educatius oberts (REO/OER). La meua resposta és que no l’ignore o, més precisament, no excloc K-12. Els meus arguments els inclou. Però en algunes ocasions u mateix ha d’extraure les connexions. Mira, per exemple, la discussió actual sobre escoles i pobresa que enllace més avall. Els lectos habituals fins i tot es preguntaran perquè li dedique tan de temps a açò. És perquè es tracta del mateix tema. Podeu comprovar-ho en aquesta entrada de Doug Noon (via Tom Hoffman). Doug Noon, Borderland (terra de frontera) [L’enllaç] [Etiquetes: escoles, recursos Educatius oberts, REO, temes de Seguretat]

Els tribunals rebutgen els contractes Online que es reserven el dret de fer canvis en qualsevol moment

Per fi algun jutge ha apreés finalment semàntica i, en particular, que les condicions d’un contracte que diuen que “poden modificar sense avís i en qualsevol moment” no són, de fet, condicions. Mike Masnick, TechDirt (fem digital) [L’enllaç] [Etiquetes: web Semàntica, Semàntica]

Som més enllà de les dues cultures?

Sempre he considerat una de les meues fortaleses que tinc un coneixement científic que es compon tant de coneixement conceptual com filosòfic. C.P. Snow va ficar l’èmfasi en la importància d’això fa 50 anys (quan era un bebè de 30 dies): “En algun moment els científics han deixat de considerar-se intel·lectuals, va dir Snow, i mentre que qualsevol persona educada havia de conèixer Shakespeare, quasi ninguna coneixia la segona llei de la termodinàmica.” Veges també a John Connell. La meua introducció a la idea va ser dels Notebooks of Lazarus Long (apunts de Lazarus Long, de Heinlein): “Un ésser humà ha de ser capaç de canviar un bolquer, planejar una invasió, fer de carnisser, dissenyar un edifici, escriure un sonet, fer de comptable, construir una paret, posar un os en el seu lloc, donar confort als moribunds, rebre ordres, donar ordres, cooperar, actuar tot sol, resoldre equacions, analitzar un problema nou, gestionar el fem, programar un ordinador, cuinar un plat deliciós, lluitar eficientment, morir amb galanteria. L’especialització és per als insectes!” (Per favor, no escriviu per queixar-vos sobre la referència, és de Heinlein i dels anys 1950. ‘ va dir Nuff). Seed (llavor) [L’enllaç] [Etiquetes: Patents]

Blackboard i Angel

Barry Dahl canalitza la seua mare i escriu una entrada que no té res (directament) negatiu sobre l’adquisició d’Angel per Blackboard. “Quina moguda tan fabulosa de Blackboard! De nou, els vestits de Blackboard amb gorres blanques han pegat un colp al mercat dels sistemes de gestió d’aprenentatges (SGA/LMS). Els clients actuals d’Angel s’han d’acostumar a que han estat adoptats per vaixell mare.” Divertit. Barry Dahl, Desire2Blog (desig de fer blogs) [L’enllaç] [Etiquetes: empènyer o estirar, Blackboard]

La notícia falsa de Wikipedia (hoax) mostra els límits de la recerca periodística

Aquest article mostra evidència que els lectors haurien de comprovar la veracitat de qualsevol informe que llegisquen, fins i tot els que apareixen en fonts amb bona reputació, perquè els autors d’aquests informes poden simplement haver copiat els continguts de Wikipedia. I no només és cosa de Wikipedia. “Alguns estudis han explorat coses de manera sistemàtica, i els resultats són ben descoratjadors. Les notícies de premsa, el material en brut de molt del periodisme, no sempre reconeix les limitacions dels estudis i com a resultat, almenys parcialment, en molts d’aquests comunicats de premsa hi manca informació rellevant.” John Timmer, Ars Technica [L’enllaç] [Etiquetes: llibres, Wikipedia]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 19 May, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos