Els 8 texts clàssic sobre ensenyament a distància
Tony Bates diu que “la TV de la Universitat de Shanghai – una de las institucions d’ensenyament a distància més grans de la Xina – ha seleccionat 8 texts clàssics d’ensenyament a distància per traduir-los al xinès.” Magnífic, m’agradaria veure’ls en línia – també les edicions angleses, no només les xineses. Així
tothom podrà llegir-los. Tony Bates, Weblog [L’enllaç] [Etiquetes: Xina]

Més sobre la llei sobre llibres de text oberts, que somie
David Wiley respon a comentaris (fins i tot meus), en què intente trobar la desconnexió fonamental entre el punt de vista de Wiley i el meu.
Respon ací., Els dos hauríem de seure un dia i conversar i transcriure el debat en un llibre obert. David Wiley, iterating toward openness (iterant cap a l’obertura) [L’enllaç] [Etiquetes: llibres]

Per què tanca Facebook l’única aplicació útil que tenia?

Facebook va exactament en la direcció equivocada en tancar les entrades RSS que anaven dels comptes de Facebook cap a la resta del món. Scott Gilbertson escriu: “trobarem a faltar Newsfeed RSS perquè ens donava una idea espectacular de què divertit seria Facebook si realment tinguérem control sobre l’experiència.” Per què? Opina que “tota la preocupació de la plataforma Facebook sobre privacitat acabarà sent una cortina de fun dissenyada a facilitar les teues dades a una plataforma d’anuncis que farà (com desitja desesperadament) que Facebook guanye diners algun dia.” Scott Gilbertson, WebMonkey (mico de la web) [L’enllaç] [Etiquetes: temes de Privacitat, llibres, Experiència, RSS, Mercadeig]

Correció d’errades

Vaig dir ací que el plet de patents de “Blackboard no esmenta la seua sol·licitud de patent 11/298,091 (d’un entorn d’aprenentatge 3D) o la 11/145,531 (per a una base de dades de mitjans)…”. Aquest informe està equivocat. Blackboard no és propietària de cap d’aquestes sol·licituds. Disculpeu l’error!. Stephen Downes, Stephen’s Web (web de Stephen) [L’enllaç] [Etiquetes: Patents, Copyright, Blackboard]

La censura de correu electrònic de Facebook és de dubtosa legalitat, diuen els experts

Sempre el mateix. Quan tens un servei centralitzat, allotjat en una companyia privada, les regles són diferents. “Ara els experts legals diuen que Facebook pot haver anat massa lluny, en bloquejar no només l’enllaç a Torrents, publicat públicament en pàgines de perfils de membres, sinó també examinant missatges privats que podrien contenir-los, i bloquejant-los també.” La qüestió és si Facebook pot haver violat la llei de secrets dels EUA. Però més important per a la majoria de nosaltres és si Facebook pot interferir en els nostres missatges privats!!. Ryan Singel, Wired (cablejat) [L’enllaç] [Etiquetes: llibres]

Murdoch vol cobrar a la gent per llegir allò que la indústria de relacions públiques llança
Aquesta és la qüestió clau: “el 80% de les notícies dels diaris del Regne Unit de qualitat estan fetes almenys en part de notícies reciclades o de les generades per serveis de relacions públiques.” Igual passa pertot arreu. Per què hauríem de pagar per això?
Chris Bertram, Crooked Timber (fusta perversa) [L’enllaç] [Etiquetes: Gran Bretanya, Recerca, Qualitat]

Blackboard compra Angel

Moltes reaccions a la compra per part de Blackboard d’Angel. Michael Feldstein està pescant per tenir retroalimentació i també enllaça a aquesta discussió de Twitter. De Reuters: “Les accions de la companyia van caure un 10% a $29.70.” Més dades de l’Inside Higher Ed, Washington Post, Washington Business Journal, Seb Schmoller, Campus Technology, Chronicle of Higher Education, Alex Reid (el dimoni negre digital s’alça). Scott Jaschik, Inside Higher Ed [L’enllaç] [Etiquetes: Blackboard.]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 18 May, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos