Santuario Do Sameiro

Sóc a Braga, Portugal, on he parlat en la conferència sobre Reptes del 2009 (Challenges 2009) en la Universidades do Minho. Ací van les diapositives i l’àudio de la xerrada. Les fotos són ací. Stephen Downes, Flickr [L’enllaç] [Etiquetes: Flickr]

Coneixement sobre Twitter (em negue a inventar-me una paraula tipus Twittery per a això)

Vol dir ‘twitteracy’ (twitter-tització), tot i que no ho diga. “Si creus que “alfabetització” és massa sofisticada, simplement recorda l’ús de la paraula “social” quan parles d’habilitats de codificació i descodificació que es necessiten en els mitjans mòbils i multimèdia. No és només saber com. És saber com i saber qui i saber qui coneix qui sap què.” Sí, clar, però tot aquest assumpte de ‘saber qui’ està tret de mare. Seria un error deixar-se atrapar en aquests aspectes de Twitter. Howard Rheingold, SF Gate [L’enllaç] [Etiquetes: Twitter]

Facilitats per a fer Càlculs

Qualsevol llibre de text que tinga un capítol anomenat ‘Coses útils’ tindrà èxit, per a mi. També ajuda si és de 1914 i de descàrrega lliure. Darren Kuropatwa, A Difference (Una diferència) [L’enllaç] [Etiquetes: llibres]

L’espectacle de l’E-Learning – Aprenentatge durant tota una vida

Del bloc sobre e-Learning de JISC: “El dijous 21 de maig es farà un nou programa pilot de ràdio JISC en viu, l’espectacle d’e-Learning. El programa serà a les 18:00 – 18:55 (hora d’UK) i es basa e temes que van sorgir en el simposi d’aprenentatge per vida de JISC (JISC Lifelong Learning Symposium).” L’espectacle es completarà amb els continguts del blog d’e-Learning del dia de l’espectacle. Paul Bailey , JISC e-Learning Blog [L’enllaç] [Etiquetes: Gran Bretanya, aprenentatge Online, comitè conjunt sobre sistemes d’informació, Joint Information Systems Committee, JISC, accessos a la Web]

Impacte de la Tecnologia sobre els resultats de l’aprenentatge: es poden mesurar?

Entre d’altres elements útils en aquest article, s’hi diu: “Com més ens preocupem d’avaluacions estandarditzades, menys probable serà que mesurem veritablement el tipus d’aprenentatge que té lloc avui dia en entorns d’aprenentatge ajudats per la tecnologia.” Ruth Reynard, T.H.E. Journal [L’enllaç] [Etiquetes: Avaluació]

Centre per a l’ús segur i responsable d’Internet

Nancy Willard ofereix dos documents que poden enviar-se als pares, un sobre cyberseguretat per a xiquets i l’altre sobre cyberseguretat per als adolescents. Descarrega els documents PDF a la dreta de la pàgina Web. Nancy Willard, Website [L’enllaç]

Xarxes socials d’ED-MEDIA

És interessant veure què ocorre quan es fan servir mitjans socials per donar suport a una conferència. La conferència sobre Ed Media que tindrà lloc en juny s’acompanyarà d’un blog de la conferència, una pàgina de Facebook (que realment hauria de ser un grup, no una pàgina de fans), i una etiqueta Twitter (que realment hauria de ser: edmedia2009 i no simplement edmedia). Seria realment bo disposar d’emissió en directe de les conferències, de xats online durant la conferència, entrevistes i panells virtual, i més. Website [L’enllaç] [Etiquetes: Twitter, xales de xat, llibres, accessos a la Web]

Programari obert per a cursos (OpenCourseWare): educació universitària sense prèstecs a estudiants

Què faria la gent sense continguts gratuïts de notícies online? (Veges què en diu PC Mag, més avall) Bo, una cosa que podrien fer és aprendre. En el món de professors i continguts educatius, “gratuït” està esdevenint ràpidament el nou estàndard, al temps que els subministradors d’aprenentatge i de recerca se n’adonen que han de proporcionar accés a les persones que de fet paguen allò, el públic. Algú pot dir que “no és una educació universitària de debò.” Bo, pot ser que no. Però pot ser que la gent no sempre vulga una “formació universitària de debó”. Amy Farnsworth, Christian Science Monitor (Monitor de ciència cristiana) [L’enllaç] [Etiquetes: aprenentatge Online, Recerca, professorat, OpenCourseWare, programari obert per a cursos]

Està a punt d’expirar la Web gratuïta?

Francament, l’escenari que s’hi descriu per a acabar amb la web gratuïta és ridícul. “Suposem que Murdoch aconsegueix sortir-se’n amb els seus plans de micro-pagaments, i que els periòdics actuen junts i convencen al Congrés perquè afluixe les lleis antimonopoli, i treballen junts per crear un menú en línia fix de preus de continguts. Si tots els continguts que abans eren gratuïts ara són de pagament, suposem que els llocs de notícies més petits i els blogs (fins i tot els ciutadans periodistes) ho farien gratuïtament. No tan de pressa… Fins i tot llocs web enormes, amb xarxes de blogs, diuen que estan tenir enormes pèrdues. Quin incentiu tenen per a crear continguts de notícies gratuïtes que omplin els buits que deixen els mitjans de notícies tradicionals?” Un periòdic oficial de l’estat amb un monopoli de continguts? No només es tracta d’una idea que repugn, per moltes raons, sinó que ignora la realitat que les fonts de les notícies (com ara, jo mateix) tenen un incentiu important per fer un bypass a aquest monopoli i publicar directament en línia. Lance Ulanoff, PC Mag [L’enllaç] [Etiquetes: llibres, xarxes, accessos a la Web]

Blackboard i representants d’Angel Learning (aprenentatge d’Angel) intenten animar els clients escèptics

Com suggereix el títols, els clients d’Angel no estan contents de passar a formar part de l’hegemonia de Blackboard: “No es va permetre al diari The Chronicle que assistira a la sessió, però els presents ho van descriure a Twitter, i un assistent va emetre-ho en vídeo i en directe a un lloc Web.” Més notícies al Chronicle. Relacionat Tres tests per al nou Blackboard ‘obert’ . Jeffrey R. Young, Chronicle of Higher Education (Cròniques d’educació superior) [L’enllaç] [Etiquetes: Twitter, Video, Blackboard]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 16 May, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos