Downes i Wiley: Continuació de les converses

He programat una sessió d’un dia amb David Wiley per a l’11 d’agost en Vancouver, per discutir públicament els nostres punts de vista sobre recursos educatius oberts (REO / OER). Serà el dia abans de la conferència sobre Educació Oberta, i serà públic. No pretenem fer un espectacle sinó discutir seriosament i amb calma, i transcriurem i publicarem la conversa. David Wiley, iterating toward openness (iterant cap a l’obert) [L’enllaç] [Etiquetes: llibres, recursos educatius Oberts, REO]

La història de les coses

Es tracta d’un magnífic vídeo que fa una visió sobre la nostra economia abocada al consum i balafiament,i la descriu amb precisió com un sistema en crisis. Com diu el NY Times, “l’han adoptat mestres que volen ampliar els llibres de text que no estan al dia en troballes científiques sobre canvi climàtic i pol·lució.”

Per descomptat que la notícia ràpidament mostra l’altre costat de la història. “Un consell escolar del comtat de Missoula, en Montana, va decidir que veure el vídeo anava contra la llibertat acadèmica, perquè un pare es va queixar que el missatge era anticapitalista.” Es tracta d’una decisió impressionant, perquè probablement mai s’ha jutjat enlloc un missatge capitalista perquè vaja contra la llibertat acadèmica pel fet que ignora l’anticapitalisme.

Des del meu punt de vista, tot i que el vídeo és molt simplista (com cal, quan es descriu un sistema global en 20 minuts), cal veure’l. Es tracta d’una representació ben feta del problema amb què ens enfrontem com a societat global. I representa una de les formes clau en què la tecnologia en l’aula pot tenir un efecte beneficiós i sostingut sobre la societat en conjunt. He penjat un resum del vídeo en el meu blog de mitja hora (Half an Hour blog). Annie Leonard, Website [L’enllaç] [Etiquetes: Escoles, Vídeo, professorat, accessos a la Web]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 15 May, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos