Créixer – Reflexionar- Facilitar – Engrescar-se – Fer xarxes
Un projecte que em va. “Lideratge distributiu” es pot definir com “la distribució de poder via compartir, de manera col·legiada, coneixement , pràctica i reflexió.” En aquest context, l’informe diu que “el lideratge distributiu té més èxit si els papers de lideratge i les responsabilitats es negocien i no es deleguen; el lideratge distributiu fa servir les fortaleses individuals i les habilitats apropiades per al lideratge requerit, sense tenir en compte la posició formal; i la via distributiva proporciona [als individus] una oportunitat per a prendre un paper de líder, assegurar la capacitat, i desenvolupar més aquestes aptituds abans d’adquirir una posició formal.”
Dominique Parrish i Geraldine Lefoe, CEDIR, University of Wollongong [L’enllaç] [Etiquetes: aprenentatge basat en Projectes, Lideratge]

Recursos educatius oberts (REO / OER) Open Educational Resources) Àfrica
Tony Bates escriu, “
OER Àfrica s’ha establert perquè els REO / OER tenen un paper positiu tremendament potent que jugar per a desenvolupar i capacitar sistemes i institucions d’educació superior per tota Àfrica. El projecte s’ha elaborat per assegurar que el poder del REO / OER estiga organitzat per Africans i per a Africans, per a construir xarxes col·laboratives per tot el continent. Per a un article sobre REO / OER Àfrica, veges e-Learning Africa, Núm. 4, Març 12.” Tony Bates, e-learning & distance education resources (eLearning i recursos d’educació a distància) [L’enllaç] [Etiquetes: Portals, aprenentatge en línia, xarxes, recursos educatius Oberts, Africa, aprenentatge basat en Projectes]

Atrapat (malauradament) en cinta
Un es troba aquest tipus d’històries sovint, quan algú fa alguna cosa en línia i després se’n penedix. En aquest cas és un professor que pronuncia alguna cosa estúpida, mentre que abans, “en el santuari de l’aula, quan dius quelcom s’hi queda,” però ara és en línia. Jo tinc dos punts de vista. Primer, és bo que siga obert. Si el comportament era inadequat quan tothom el veia, doncs això: era inadequat, i mai no hauria d’haver estat tapat pel “santuari de l’aula.” Segon, com més i més pràctiques esdevinguen més obertes, els autoanomenats guardians de la moralitat de la nostra societat – ja sabem qui són – hauran de
obrir els ulls i deixar de pretendre que la gent viu vides de sants. Ningú no ho fa, i hem de deixar de fingir. Jeffrey R. Young, Chroncile of Higher Education (crònica d’educació superior) [L’enllaç]

Un pla per a desenvolupar i difondre millors pràctiques d’ensenyament universitàries
Alguns enllaços i discussió sobre l’ús d’ensenyament obert, que és una bona cosa. Sobre pràctiques d’ensenyament: jo crec que l’ensenyament obert no sols inclourà continguts oberts, com veiem en el moviment “Recursos educatius obert (REO/ OER, Open Educational Resources)”, sinó també la execució, com George Siemens i jo vam demostrar en el curs sobre connectivisme CCK08, i eventualment també l’avaluació. I això significa que va a haver molt d’ensenyament
ad hoc pertot arreu. Per tant, si hi ha un pla per difondre les millors pràctiques d’ensenyament, necessitem: (a) entendre què són, i jo encara no veig res que s’acoste a un consens en aquest camp de recerca, i (b) fer esforços per compartir-ho amb gent que no siga professors universitaris, però que probablement faran algun ensenyament obert en el futur. Randy Bass i Bret Eynon, Chroncile of Higher Education (crònica d’ensenyament superior) [L’enllaç] [Etiquetes: Avaluació, Connectivisme, recursos educatius Oberts, continguts Oberts ]

Nou vídeo i blog sobre ensenyament mòbil
Tony Vincent ens introdueix a Cathie Norris i Elliot Soloway, que han fer un nou vídeo de la sèrie Institut de l’ensenyament mòbil (Mobile Learning Institute)
Una educació per al segle XXI (A21st Century Education) i el nou blog Disrupcions tècniques (Tech Disruptions). Escriuen: “Tractarem temes que apareixen al temps que la tecnologia continua el camí inexorable engendrador de canvis en l’ensenyament primari i secundari. Tindrem ací l’oportunitat d’expressar opinions sobre els canvis que està teixint la tecnologia.” Tony Vincent, Learning in Hand (aprenentatge a mà) [L’enllaç] [Etiquetes: Video, accessos a la Web]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 14 April, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos