Sorpresa! On som?

Ahir vaig fer maletes, vaig acabar la circular del dijous i em vaig dirigir a l’aeroport. No he dormit en 30 h, així que disculpeu les errades. A més a més, el meu compte de Flickr està misteriosament buit i poden haver problemes en els enllaços d’imatges. Espere que el personal de Flickr ho arregle. Per això, en lloc d’una foto bonica d’Austràlia te’n mostre una d’un gatet
Lolcats (gats per a dedicatòries “amb molta estima”, lol = lot’s of love) [L’enllaç] [Etiquetes: Flickr, Australia]

Enquesta de recerca
Alguns dels participants en el curs de connectivisme de la darrera tardor, CCK08, han llançat una enquesta via web. No n’estic involucrat, però ting el gust de passar-vos l’enllaç i vos demane que en doneu suport. Haureu d’enviar-los un correu per tal de participar perquè no coneixen la llista de correus del curs (que no donem a cap persona).
Jenny Mackness, Sui Fai John Mak i Roy Williams, Suifaijohnmak’s Weblog [L’enllaç] [Etiquetes: Connectivisme, Recerca, aprenentatge basat en Projectes Based Learning]

NRC i DND col·laboren en eines d’entrenament d’alta tecnologia per a tropes
No es tracta d’un dels meus projectes, però col·legues d’aquest centre de recerca ho estan, i vull ajudar-los. Recorde haver parlat amb Jeremy MacDonald (abans capità, ara
Major – felicitats, Jeremy) el darrer any sobre aquest tema. Helene Fournier és la investigadora principal en l’oficina de Moncton i du treballant molt bé en temes com aquest de fa 6 anys. Press Release (nota de premsa), National Research Council (consell nacional de recerca) [L’enllaç] [Etiquetes: Recerca, aprenentatge basat en Projectes]

Sobre l’enllaç d’estadístiques de l’OECD) (OECD StatLink)
George Siemens m’ho comenta, i confesse que m’imaginava que seria un servei de pagament (com sempre han estat els serveis de OECD), però fins ara sembla ser obert. La idea és identificar una adreça (URL) amb determinat tipus de dades. Diu el lloc web: “Un enllaç d’estadístiques (StatLink), com el DOI en què es basa, és un identificador persistent que, una vegada registrat, mai canvia.” Val, bé. Però
mai ha explicat ningú perquè no fer servir simplement l’URL que mai canvia, en lloc de l’embolic del DOI? Ah sí, i la idea de fer que una URL signifique dades? Això és el que fa REST, llevat que aquest envia les dades en un format utilitzable, i no en forma de full de càlcul d’Excel. Website (lloc web), OECD [L’enllaç] [Etiquetes: Connectivisme, estadístiques]

Una xarxa d’aprenentatge oberta (Institutional)
Christopher Phillips ha enviat aquest enllaç. És una idea que paga la pena d’explorar, tot i que molta gent trobaria la idea d’una xarxa institucional oberta com quelcom de contradictori. No és precís, és clar, però presuposa no només un determinat entorn tecnològic sinó també un entorn de gestió radicalment modificat, i aquesta pot ser la gran barrera.
Jon Mott, The End In Mind (amb la fi en ment) [L’enllaç] [Etiquetes: xarxes]

Pot Kindle salvar els periòdics?
És només un pensament, però em sembla que el que salvaria els periòdics seria un ‘Kindle’
wsense el format de dades de pagament, restriccions estúpides, mercat de continguts tancat i bloquejat, i tractes exclusius amb editorials favorites. Quelcom com un reproductor MP3 per a llibres. Per què és tan difícil per a les companyies ‘inventar’ tecnologies obertes avui en dia? Do they read no history? Chris Delboni, CyberJournalist.Net (xarxa del ciberperiodista) [L’enllaç] [Etiquetes: llibres]

Experts versus Creativitat
Enllaç a l’article i la seua discussió sobre educació en pensament crític (malauradament bloquejat per a persones normals, per un mur de subscripció).Una mostra: “La introducció de tests de nivell elevat en les escoles ha entrat en l’agenda d’un govern d’extrema dreta, i ha provocat en les escoles la mentalitat de memoritzar per als tests que mesuren coneixements però no pensament crític sobre aquest coneixement.” No he acabat amb aquest tema: noves tecnologies demanen una nova forma de pensament crític, i algun dia en posaré les bases.
Matthias Melcher, x28’s new Blog (nou blog x 28) [Link] [Etiquetes: Avaluació, escoles, Tests, Testar, serveis de Subscripció]

Atenció, compradors d’Educació
Un bon article d’opinió en el Globe (globus) que qüestiona una forma d’acostar-se a l’ensenyament que “invoca els mateixos articles d’economia de mercat lliure que ara s’han cremat, sense que semble que se n’adonen.” És a dir: “‘La competició fa que les escoles siguen millors,’ diu un editorial del Globe and Mail (globus i correu), sense aportar ni una mica d’evidència, perquè no n’hi ha.” Bé, cert, però m’agradaria que algú escriguera en el tema més profund i més important d’explicar per què aquests punts de vista sense fonament apareixen una i altra vegada en el Globe i en altres mitjans.
Rick Salutin, Globe and Mail (globus i correu) [L’enllaç] [Etiquetes: escoles, tests, competició, avaluació]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 13 April, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos