Organitza’t! “Edublogs Live Web Events” està enllestit!
Edublogs llança un servei d’esdeveniments en web en directe. He vist aquesta tendència ací a Austrèlia. “Qualsevol por unir-se a aquest esdeveniments en directe en la web. Es distribuiran en temps real mitjançant Elluminate, tot amb àudio, xat i compartint arxius.”
Sue Waters, The Edublogger (el bloguer educatiu) [L’enllaç] [Etiquetes: sales de xat, Audio, Australia]

No en fa falta filtrar . . .
L’article paga la pena com a examen de la lògica que sustenta el filtrat de llocs web com YouTube, que es pot aplicar de manera consistent a tota la internet. Per tant, hem d’anar amb molt de compte abans de fer res. Bionic Teaching (l’ensenyant biònic) escriu: “No vull filtratges. Accepte que tindrem filtres, però millor comencem aa reflexionar sobre les bases en què es basa el filtratge i totes les altres coses tipus “aquesta és la regla” que fem en l’ensenyament. Hem creat un lloc on la saviesa va a morir, una terra mediocre on estem esglaiats de qualsevol error. És ben trist.”
Tom Woodward, Bionic Teaching (ensenyament biònic) [L’enllaç] [Etiquetes: filtres, censura]

Un manifest de núvol obert
Done bastant suport a aquest ‘manifest de núvol obert’ penjat per Bryan Alexander. Però realment hi ha un sol punt del manifest que és crucial: “Els proveïdors de núvols no han de fer servir la seua posició en el mercat per a atrapar els clients en les seues plataformes particulars i limitar-los la tria de proveïdors.” La resta és conseqüència d’aquesta.
Bryan Alexander, Liberal Education Today (educació liberal avui) [L’enllaç] [Etiquetes: núvol]

Quan tots els estudiants tenen el seu portàtil, per què tenir sales d’ordinadors?
Es tracta d’una tendència. “Només 4 estudiants de primer curs van arribar a la Universitat de Virginia en 2007 sense tenir el seu ordinador, i s’ha decidit que no paga la pena gastar fons en sales d’ordinadors.”
Més en Ars Technica. I en una altra tendència, “membres del grup UM PIRG van protestar per l’estat de publicació de llibres i van fer un cementeri de llibres de text en el campus per als llibres que el magatzem del campus no volia recomprar.” cel4145, KairosNews [L’enllaç] [Etiquetes: escoles, aprenentatge en línia]

Potineries de John Seely Brown
El procés descrit per John Seeley Brown es podria descriure de moltes maneres, però ‘potineries’ és probablement la millor per a una metodologia de recerca que consisteix en construir coses per a veure què passa. I això és el que jo faig. Es tracta d’un vídeo dins d’una entrada de blog.
Raj Boora, EDITing in the Dark (editar en la foscor) [L’enllaç] [Etiquetes: Vídeo, Recerca, accessos a la Web]

I ací ve l’última
Una pàgina D2L respon a l’article sobre Blackboard en el Chronicle of Higher Education (crònica de l’educació superior); l’article del Chronicle està bloquejat darrere d’un mur de pagament, i per això la majoria de la gent no pot llegir-lo; sembla ser una afirmació únicament de Blackboard sobre el tema. En un
tema no relacionat, un empleat de Blackboard sembla que rebaixa les motivacions dels docents: “Els impostos de qualsevol empleat de menjars ràpids que pot ser que mai trepitge un campus serveixen perquè els estudiants vagen a l’institut i a la universitat, en tot el món… Si valoren no només la seua llibertat acadèmica actual sinó la possibilitat de retirar-se quan siguen vells, que és una altra classe de llibertat, haurien de meditar bé com poden contribuir el benestar general.” Es coneix en psicologia com a ‘projecció’. I, per dir-ho clarament: Què farà Blackboard pel bé comú? Perquè la campanya legal actual no va en aquesta direcció. Press Release (nota de premsa), Desire2Learn (desig d’aprendre) [L’enllaç] [Etiquetes: escoles, aprenentatge basat en Projectes, docents, Blackboard Inc.]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 12 April, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos