Cap a on dirigeixen les TIC a l’educació?
Presentació curta que comenta el model més vell d’aprenentatge en línia i com s’està reconfigurant, seguit de preguntes i respostes. Diferent de l’habitual: no hi ha presentació de diapositives. Stephen Downes, Australian College of Educators (col·legi d’educadors d’Austràlia), Melbourne, Australia, [
L’enllaç]

Aprenentatge 2.0 (Learning 2.0): Aprendre avui i demà
Un taller (l’àudio té una durada de 2 hores) sobre el disseny i l’estructura d’un curs conectivista. No hi haurà canvis reals en eLearning des de l’àrea d’innovació tecnològica sinó per innovació pedagògica. Stephen Downes parla de con les TIC (ICT) es poden fer servir ara i en el futur per millorar l’ensenyament/aprenentatge. La xerrada es basa en la recerca, en debats en el camp i en noves idees sobre l’ensenyament. El concepte de Stephen sobre Aprenentatge 2.0 (Learning 2.0) tracta de l’aprenentatge digital i la necessitat de comunicació, interacció i accés obert a la creació i l’ús de coneixement sobre aprenentatge. S’analitza la capacitat de l’aprenentatge digital per a permetre la inclusivitat, la flexibilitat per a donar suport a estils d’aprenentatge diversos i inovació per a un millor aparenentatge en l’ensenyament. Comentari de
Lisa Wise (molt bo, molt detallat), tsheko, Jenny Luca. Presentació de Stephen Downes, ACER Melbourne 2009, Melbourne, Austràlia, [L’enllaç]

Aprenentatge conectivista i l’entorn personal d’aprenentatge (EPA / LPE)
En aquesta xerrada a la Universitat de Wollongong parle sobre els principis que sustentaven el curs de Conectivisme i aleshores els aplica a la descripció del disseny del curs i avaluació de com va anar.
Cobert per John Larkin. Presentació per Stephen Downes, Xerrada convidada, Wollongong, Australia, [L’enllaç]

Escalar la corba de col·laboració
Jay Cross cita John Hagel III, John Seely Brown i Lang Davison, que escriuen: “Com més participants – i interaccions entre aquests- afegisques a un entorn acuradament dissenyat i nodrit, major serà el ritme de millores que observaràs.” Molt bé, perpo
s’ho han inventat. No s’ha mesurat mai aquest efecte. Importa que siga “un entorn ben dissenyat”? Importa com definim el desenvolupament? Ni idea. Això és el que compta per a la elit de persones que publiquen aquests dies. Jay Cross, Informal Learning Blog (blog d’aprenentatge informal) [L’enllaç] [Etiquetes: llibres, Interacció]

Energia Solar per als dispositius mòbils petits i grans!
Ens cal més d’això. L’energia solar i eòlica són, realment, el camí del futur. Això i dispositius que funcionen amb microcorrents.
Inge de Waard, Ignatia [L’enllaç] [Etiquetes: energia, dispositius]

Imaginem un entorn d’aprenentatge basat en una Wiki (EAWi / WeLE)
Michael encunya “quelcom nou i interessant anomenat “EAWi / WeLE.” Com un
Wellington boot? Michael Feldstein, e-Literate (alfabetitzat digitalment) [L’enllaç] [Etiquetes: Wikipedia]

Aproximació sistèmica del disseny de l’ensenyament

Un dia he d’escriure sobre la distinció entre sistemes i xarxes. Recorde haver-me embolicat sobre aquest tema amb Scott Wilson quan estava amb el tema de
Stafford Beer. Aquesta entrada és sobre un model sistèmic més recent, el model de Dick i Carey. És interessant comparar el diagrama de Beer diagram (esmentat més amunt) amb el diagrama de Dick i Carey i amb el diagrama de Warlick (més avall. Gina Minks, Adventures in Corporate Education (aventures en educació d’empreses) [L’enllaç] [Etiquetes: xarxes]

Què significa banda ampla?

Com sabeu, he tingut problemes amb l’ample de banda ací a Austràlia, i estic pagant avui 30 dòlars australians per un dia d’accés a penes adequat per a una circular curta. Austràlia ha anunciat recentment una iniciativa de banda ampla, però resulta significatiu que el govern d’ací s’ha adonat finalment que un sistema privat es dedica a les coses més sucoses i cobrarà més car del que cal. Canadà va privatitzar la seua infraestructura de telecomunicacions uns anys després d’Austràlia i té un ample de banda relativament més ràpid, però els gràfics mostren que també estem endarrerits. I pel que fa als EUA, bé, la Internet sempre hi ha estat lenta. Aquest és el moment de construir ample de banda, per part del
govern, amb costs baixos i en un moment que hi ha molta necessitat. M’esteu escoltant, Ottawa?
Dave Warlick, 2 Cents Worth (fem dos cèntims), April 9, 2009 [L’enllaç] [Etiquetes: circulars, Canadà, ample de Banda, Austràlia]

Solucions per a evitar les desercions
El diagrama que dóna suport a aquesta entrada em recorda els mapes d’argument que solia fer Tim van Gelder. Warlick treballa a partir d’un article
penjats per Wes Fryer, fent servir un diagrama d’Inspiration. “Jo, com Fryer, va posar el pla de graduació individual en el centre del diagrama, amb expectatives, intervenció, i moltes opinions del professorat, pares, i estudiants. Així s’estableix un recorregut amb sentit per l’etapa d’escola secundària.” Dave Warlick, 2 Cents Worth (fem-ne dos cèntims) [L’enllaç] [Etiquetes: escoles, Visualització, Experiència]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 11 April, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos