Horizon.K12 (Horitzó primària i secundària)
El projecte horitzó (Horizon Project) ha publicat un informe sobre tendències en tecnologia en el sector de primària i secundària. Hi ha una wiki, la versió
PDF de l’informe i unes diapositives. New Media Consortium (consorci de nous mitjans) [L’enllaç] [Etiquetes: ensenyament, primària, secundària]

Abreviatures d’URL Shorteners: És la solució un “Custom One” (un sol client?)?
Per descomptat que els que fan spam (spammers) s’infiltren en llocs web que tenen adreces curtes (URL curtes) (com ara tinyurl, el meu favorit) per tractar d’atraure tràfic als seus llocs. Qualsevol sistema que involucre que una persona afegisca continguts al lloc web d’una altra sempre acabarà atraient spam. Per tant la resposta a la qüestió del títol és
. Però, com? Aquesta qüestió és més interessant. Steve Borsch, Connecting the Dots (connectem els punts) [L’enllaç] [Etiquetes: Spam]

Debat sobre alfabetització digital

Detalls d’un debat a la Gran Bretanya per la publicació de l’informe ‘Bretanya
Digital‘. La discussió és: “deixeu de lluitar la “darrera guerra” i comenceu a pensar sobre els canvis sociològics i econòmics reals que estan ocorrent abans que arrosseguen tots aquests pensaments passats de moda.” En particular, un Informe fals sobre Bretanya digital es dedicava a criticar paràgraf a paràgraf l’informe original, segons Tony Hirst i Joss Winn. La imatge és de CollaborativeSociability (sociabilitat col·laborativa) per vaXzine. Josie Fraser, SocialTech (tecnologia social) [L’enllaç] [Etiquetes: Gran Bretanya, Flickr]

Nombres referits a OCW (continguts oberts per a cursos)
Xifres impressionants sobre OCW. “Més de 53.7 milions d’individus han visitat OCW o els nostres llocs de traduccions… Els servidors OCW han distribuït més de 3.1 mil milions d’arxius (‘hits’ o impactes) des del llançament… 8.5 milions d’arxius zip de continguts complets de cursos s’han descarregat del lloc web… 2.1 milions de vídeos OCW s’han descarregat d’iTunes, i els vídeos OCW s’han vist més de 2.5 milions de vegades en YouTube.” Relacionat: (com s’han fet els vídeos d’educació oberta /
Open Education Videos around the world: The Making Of). Stephen Carson, OpenFiction (ficció oberta) [L’enllaç] [Etiquetes: Video, continguts oberts per a cursos, OpenCourseWare, YouTube]

Títols dolents i la necessitat de teoria que “informe” la pràctica
Estic d’acord que ‘La saviesa de les multituds’ és un títol dolent. Com suggereix Dave Snowden, “les multituds són ramats; ho veiem amb la blogosfera, la resposta a les enquetes d’opinió i en molts altres exemples.” I per això és important entendre les tres condicions de Surowiecki: – independència d’opinió, diversitat rellevant i descentralització. Tanmateix el món no es divideix en les categories de
cynefin. No pots traçar una línia clara entre complex i caòtic: hi ha graus d’independència entre agents. Per això jo descric condicions semàntiques (diversitat, autonomia, obertura, connectivitat) més que categories: jo estic descrivint paràmetres, no classificacions. I aquest també és el problema quan la teoria informa la pràctica. Dave Snowden, Cognitive Edge (vora cognitiva) [L’enllaç] [Etiquetes: Ontologies, web Semàntica, Wikipedia, accessos a la Web]

Twitter per al canal de xat en conferències
Estic seguint-li la pista perquè vull assegurar-me que tinc la mateixa funcionalitat en el meu sistema de ‘xat de conferències’ (cchat). CChat té sindicació RSS per defecte en gRSShopper però has de crear una plantilla, cosa que encara no he fet.
Steve Hargadon, Weblog (accessos a la Web) [L’enllaç] [Etiquetes: Twitter, sales de xat, RSS]

POCKET (butxaca)
El projecte POCKET (butxaca) està formant-se, ab un grapat de resultats útils. El lloc web del
projecte té un enllaç al resultat principal, una guia de desenvolupament de continguts que es pot fer servir per a facilitar la conversió de materials en recursos educatius oberts i d’accés lliure. El projecte també ha participat en alguns esdeveniments. “Pocket” treballa amb estàndards com ara RSS 2.0, OUXML, IMS Common cartridge, Moodle backup, i més. L’enllaç al blog és la història del projecte POCKET. Sarah Darley, POCKET [L’enllaç] [Etiquetes: projecte IMS, RSS, aprenentatge basat en Projectes, XML, accessos a la Web, aprenentatge en línia, enllaços i enllaços profunds, Accessibilitat]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 11 April, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos