Mapes de la ciència, d’alta resolució, de Clickstream Data


No t’ho perdes o, almenys,
mira la imatge del mapa de les ciències. I em fa riure perquè recentment llegia una entrada que caracteritzava el projecte ‘Unitat de la Ciència’ típic del Positivisme Lògic com una cosa del passat, com de fet ho és. El programa reductiu basat en principis generals subjacents (Gardner Campbell, estàs llegint-me?) va ser un fracàs total – però ací tenim la unitat de les ciències, en un diagrama a tot color, com una xarxa de dades connectades, observacions i conceptes. Per descomptat que aquest estudi només analitza publicacions en revistes, i això dóna una representació petita i naïf de la ciència. Però així i tot transmet el missatge. Johan Bollen et. al., PLOS One [L’enllaç] [Etiquetes: xarxes, aprenentatge basat en Projectes]

Benvinguts a la nova casa de Liberal Education Today (educació liberal avui)
Ara està a
http://let.blog.nitle.org. Bryan Alexander, Liberal Education Today [L’enllaç] [Etiquetes: lloc web]

Flexbooks (llibres flexibles) en versió beta
Jane Park anuncia el llançament de diversos Flexbooks, “també coneguts com la versió de la fundació de primària i secundària (C
K12 Foundation) de llibres de text de codi obert.” De CK-12: “CK-12 ens deixa personalitzar i produir continguts que donen nous propòsits i s’adeqüen a allò que s’ha d’ensenyar, a força de fer servir diversos mòduls que s’adapten millor a l’estil d’aprenentatge d’un estudiant, a una regió, llenguatge o nivell de destreses, i al mateix temps s’adhereix als estàndards d’educació local.” Competició per al Flat World Knowledge (coneixement del món pla) de David Wiley? Jane Park, Creative Commons [L’enllaç] [Etiquetes: personalització, estils d’aprenentatge, codi Obert]

Periòdics i pensar allò impensable
La columna tan citada de Clay Skirky sobre la mort dels periòdics no diu res de nou; els lectors d’aquest lloc web han estat suportant pacientment una dieta estable d’artícles d’aquesta mena durant gairebé 10 anys, però l’oportunitat del seu article és bona i la seus conclusió ultraconservadora (“La societat no necessita els periòdics, el que necessitem és periodisme”) li garanteix que aparega en, ehem, els periòdics. En la conferència en què estic, SXSW, tracta d’allò popular, de les masses (i així són els periòdics i així és el periodisme) i això és exactament el contrari del pensament en xarxa, exactament el contrari d’allò que necessitem. La societat no necessita periodisme, necessita ser alliberada del periodisme.
Clay Shirky, Weblog (accessos a la web) [L’enllaç] [Etiquetes: xarxes, periodisme, periodics]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 8 April, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos