El servei de veu de Google (Google Voice) vol entrar a sac en la Web-conferència
Google cerca debilitats en el mercat i les ataca. “Skype encara no grava! I les telefonades tipus conferència no són fiables perquè Skype fa servir massa ample de banda…. Elluminate treballa amb poc ample de banda però no és fàcil d’usar…. Flash Meeting, Dim Dim, Adobe Connect… tots fan servir el “Flash player” per fer conferències via web, i tot i que això fa que siguen fàcils d’utilitzar, també exigeix ample de banda.” Bo, veurem si Google pot resoldre el problema; faria la Web molt més interessant. Veges les pel·lícules de
demostració. Leigh Blackall, Learn Online (aprèn en línia) [L’enllaç] [Etiquetes: Audio xat i Conferències, Google, ample de Banda, Mercadeig]

Conectivisme com a xarxa de coneixement
Frances Bell ha penjat l’esquema d’un treball que ha publicat sobre el curs de Conectivisme en què va participar la tardor passada. Diu: ” Si el conectivisme no vol ser coneixement mutable conforme s’estén per la xarxa, aleshores és contradiu a ell mateix. En altres paraules, no es comporta com les xarxes i el coneixement que es descriu en la teoria del conectivisme. Recomane que explote la relació que té (en forma dèbil i latent) amb la teoria de l’autor en xarxa (
Actor Network Theory, ANT) i altres teories descriptives del canvi que s’han fet servir amb èxit en contexts sociotècnics.” Mentre, Mike Cosgrave està treballant amb els materials i ofereix les seues reflexions. Frances Bell’s Blog (blog de Frances Bell) [L’enllaç] [Etiquetes: cursos tradicionals i en línia, Conectivisme, xarxes, Wikipedia]

Edupunk: educació de codi obert
Es tracta d’un panell en què vaig a participar, en una
cchat o xat-conferència. També: Barbara Ganley reflexiona sobre el debat que farem. Jim Groom en parla amb mentalitat de supervivent, però la meua aproximació (i la de Ganley, probablement) és més com un sobrevivent. SXSW [L’enllaç] [Etiquetes: sales de xat]

Mitjans Socials con la nova frontera per a les ONG
Les tàctiques que fan servir les ONG s’estan adoptant per altres organitzacions per aconseguir la participació de la comunitat. No es exactament construcció de comunitats, sinó que les organitzacions hi veuen un ventall de nivells de participació. Mentre que articles com aquest parlen de l’ús de Facebook per les ONG, començarem a veure que es presta més atenció a la construcció de xarxes via diversos mitjans, on l’activisme comunitari s’organitza de manera semblant al nostre curs de Conectivisme.
Matt Puddister, Kelly Quance, Sylvia Squair i Salma Tarikh, Rabble [L’enllaç] [Etiquetes: Conectivisme, xarxes]

Enllaços de la xerrada sobre educació oberta per tot el món
Es tracta d’un conjunt d’enllaços associats amb una xerrada sobre
educació oberta de Jim Slotta i Stian Haklev. La xerrada parla per primera vegada de “REO accidental (recurs educatiu obert, REO o OER)”, que es refereix a coses que no són ‘magatzems’ pròpiament dits, com ara mostres de museus, llibreries digitals, revistes obertes, etc. En contrast, els “REO intencionals” inclouen iniciatives com ara el programari de cursos oberts (OpenCourseWare). També es parla de vídeos oberts i llibres de text oberts. Stian Haklev, Random Stuff That Matters (Coses a l’atzar que importen) [L’enllaç] [Etiquetes: Video, recursos educatius oberts, REO, continguts Oberts, magatzems d’objectes d’aprenentatge, programari de cursos Oberts, accés obert]

Què aprendre: ‘coneixements bàsics’ o ‘habilitats per al segle XXI’?
Bo, crec que els atacs sobre mètodes i processos que estan apareixent recentment són part d’un moviment organitzat. No és coincidència que Dan Willingham haja començat amb vídeos que ataquen estils d’aprenentatge o que Ken DeRosa comence a atacar el pensament crític. El seu objectiu és la
Societat per a les habilitats del segle XXI (Partnership for 21st century skills), una organització que promou el pensament crític, les habilitats d’informació i comunicació, habilitats interpersonals i d’autodirecció, alfabetització financera i cívica. L’atac el munta la fundació de coneixements bàsics (Core Knowledge Foundation), fundada el 1986 per proposar uns coneixements bàsics que s’haurien d’ensenyar a tot arreu. Ací tenen el seu blog. Sí, ja sé que això és ben conegut per als lectors dels EUA. Però la resta de nosaltres no sempre estem a l’aguait de la política que, per desgràcia, sembla que hi ha darrere de molt del que es fa al nostre camp de treball. Greg Toppo, USA Today (periòdic EUA avui) [L’enllaç] [Etiquetes: Video, estils d’aprenentatge]

‘RiP’: Sobre Copyright i actuacions policials (pel·lícula)
S’ha fet pública a Montreal aquesta pel·lícula que combina elements de materials amb copyright i que “provoca demandes judicials.” Es poden veure fragments al lloc de cine de codi obert (
Open Source Cinema). Via Media Awareness Network (xarxa sobre els mitjans). Canadian Press (premsa canadenca), Google Hosted News (notícies en Google) [L’enllaç] [Etiquetes: aprenentatge basat en projectes, Copyright, Patents]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 2 April, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos