Música per a i feta per la generació YouTube
El gran èxit d’avui és aquest conjunt de vídeos d’un músic anomenat Kutiman qui “ha pres centenars de mostres de YouTube – moltes d’elles no de música – i les ha convertit en un àlbum que és impressionant en molts aspectes i et deixa bocabadat.”
Stan Schroeder, Mashablelink [L’enllaç] [Etiquetes: Video, YouTube]

Anuncis de Google sobre comportament: els usuaris tenen el Control
Google ha anunciat que començarà un nou sistema d’anuncis. Hi ha les òbvies preocupacions sobre privacitat, que jo compartisc. Però no s’és consistent si es demana al mateix temps: (a) anuncis que em resulten útils i rellevants per a mi, i (b) que els anunciants no coneguen res dels meus interessos i preferències. Com que no
tinc res contra els anuncis útils (són la meitat de les raons perquè llisc revistes de caire tecnològic) tampoc puc oposar-me que els anunciants m’observen una mica mentre treballe. Sempre que, com se suggereix, jo controle aquesta interacció. Més en el blog del sistema operatiu Google. Stan Schroeder, Mashable [L’enllaç] [Etiquetes: temes de Privacitat, Google, Marketing, mercadeig, Interacció]

Com convertir PowerPoint en un curs que complisca amb la norma SCORM
El fet que siga
possible convertir PowerPoint en SCORM s’ha criticat tant a PowerPoint com a SCORM, des de llocs diferents. Malgrat això, si necessites uns quants paquets de SCORM per alguna cosa, fes el que segueix. William Peterson, Eduforge [L’enllaç] [Etiquetes: Twitter, SCORM, Metadades]

Els 10 JavaScript Frameworks més populars
Si no estàs familiaritzat amb el món dels Javascript frameworks, i no n’estàs involucrat en el disseny i desenvolupament, ha arribat el moment. Estan esdevenint essencials i tan importants com els navegadors web, els motors de bases de dades, o els entorns de servidors web. Els Frameworks fan les tasques pesades de les pàgines web 2.0 d’avui dia – coses com caixes d’arrossegar i enganxar, dades en formularis, operacions de ratolí, etc.
AjaxLine [L’enllaç] [Etiquetes: JAVA]

SmartPen (llapis intel·ligent) com a eina digital etnogràfica
La idea del llapis intel·ligent és que pots gravar les notes escrites a mà com a imatges o com a vídeo.
Livescribe et permet gravar també l’àudio corresponent, de manera que pots veure les notes escrites en un vídeo Flash mentre sona l’àudio. Interessant. Però jo preferiria veure una caligrafia millor (estic segur que és el llapis, no l’autor). I el que realment vull és que totes aquestes modalitats – llapis, diapositives, vídeo, àudio, back-channel (¿?) – s’ajunten en una sola presentació multicanal, com el vídeo de Kutiman. Michael Wesch, Digital Ethnography (etnografia digital) [L’enllaç] [Etiquetes: Audio, Video]

El núvol de mitjans de Berkman (MediaCloud) segueix la pista d’entrades i de “Memes”
El centre de mitjans Berkman Media Center ha inventat Edu_RSS, junt amb temes, que anomenen
MediaCloud (núvol de mitjans). “Media Cloud automàticament construeix un arxiu d’històries de notícies i entrades de blogs, aplica el processament d’idiomes, i et proporciona mitjans per a analitzar i visualitzar the data.” Aporta visualitzacions boniques de les dades, però la resta ja s’havia fet abans. David Weinberger, Joho the Blog. [L’enllaç] [Etiquetes: Visualització, RSS, Edu_RSS]

Creativitat és la nova tecnologia
Rob Wall escriu: “Crec que el segle XXI serà el de la creativitat, de la mateixa manera que el segle XX ho va ser de la tecnologia…. Per exemple aquest vídeo…
World Builder (constructor del món) de Bruce Branit en Vimeo…. és curt i està molt ben fet…” Però la creativitat ha estat una constant al llarg de la història (mira aquesta exhibició compartida per Albert Ip, Along the River During the Ching- ing Festival (al llarg del riu durant el festival Ching); alguns aspectes (als quals la tecnologia dóna suport) que permeten que florisca: portabilitat, diversitat, compartir i expressió. Rob Wall, Open Monologue (monòleg obert) [L’enllaç] [Etiquetes: Video]

Hackers de l’Educació
Més comentaris sobre la conferència Hacking Education (hàckers de l’educació) en diàleg amb Alex Reid. Mike Caulfield escriu: “Crec que es pot dir que estem contraposant les suposades eficiències de l’educació orientada al consumidor amb una nova pedagogia en xarxa, i no es tracta del mateix, una cosa no es desprèn de l’altra…” Jo això ho tinc clar. Però de vegades crec que els defensors de l’educació
pública també creuen que cal defensar les institucions educatives tal com més o menys són, però jo no n’estic d’acord en absolut. Mike Caulfield, Tran|script [L’enllaç] [Etiquetes: xarxes]

L’experiència indueix la reorganització global dels circuits cerebrals
La història està en els titulas, i els detalls tenen a veure amb el mecanisme anomenat potenciació de llarg termini (LTP, long-term potentiation) que dóna suport a l’aprenentatge de Hebbian. “Sabem que no és així: en lloc d’estar com un tros de guix en un aiguamoll, el cervell és com un tros de massa de pastís, i cada nova experiència fa una impressió duradora. Aquest fenomen, anomenat plasticitat sinàptica (o neuronal), implica la reorganització de les connexions entre cèl·lules nervioses, i és probablement el descobriment més important de la neurociència moderna.”
Mo, Neurophilosophy (neurofilosofia) [L’enllaç] [Etiquetes: Experiència]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 25 March, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos