L’invent d’Air, PLNs, i transformació de l’escola
…Karl Fisch … sobre el descobriment de l’oxigen per Joseph Priestly. Johnson: “La idea de secrets per patentar, de retenir informació per guanys personals, er inimaginable en aquell grup…. Però Priestley era partidari de compartir-ho tot i l’èmfasi en en el no secretisme i en la circulació de informació s’hi veu sempre…” Cert, i Johnson té raó en fer paral·lelismes entre la nostra època i la I
l·lustració. La creació de coneixement requereix determinades habilitats de les quals ens hem allunyat recentment, però que podem retrobar. Són habilitats com ara la comunicació i compartir, pensar, raonar i criticar, crear i inventar. Karl Fisch, The Fischbowl [L’enllaç] [Etiquetes: escoles]

Si només tingueres un minut per contar la teua història Són vídeos per al concurs per viure en una illa d’Austràlia (el concurs va ser el colp de relacions públiques de l’any). Són creatius i imaginatius i efectius. Fixeu-vos: fa 10 anys, ni un estudiant entre 100, ni un en 1000, podria haver produït vídeos com aquests. Es tracta d’una destresa totalment nova, que és vital i important i totalment necessària no simplement des de la perspectiva de crear sinó també de comprendre la comunicació per vídeo d’avui dia. Algunes persones opinen que aquestes habilitats (a) són antigues, i (b) que no cal ensenyar-les. El món està deixant de banda a aquests crítics, que convé oblidar. Garr Reynolds, Presentation Zen (presentació Zen) [L’enllaç] [Etiquetes: Vídeo]

Divendres 5 de meravelles de webs petites
Lucie deLaBruere resumeix una visita a la classe “vibrant del
Dra. Jackie Gerstein i els seus estudiants“. Diu: és un alè d’aire put “contra el munt de diaris que parlen de preocupacions pressupostàries en les escoles d’Arizona del voltant, sobre ordinadors vells, connexió dolenta a Internet i manca de subministraments (els estudiants porten paper i tinta de impressora de les cases).” Ací en parla més, Jackie Gerstein. Mira un bon article en la seua pàgina, PageFlakes, Imaginem escoles sense qualificacions. L’entrada de deLaBruere és una bona rèplica als babaus que han estat atacant recentment la idea de “l’ensenyament del segle XXI”. Aquesta gent podria adonar-se que, com diu Tom Hoffman, el pensament creatiu i crític és el que la comunitat vol. Lucie deLaBruere, Infinite Thinking Machibe (màquina de pensar infinita) [L’enllaç] [Etiquetes: escoles, amples de Banda]

Vos presente a la colla Edu (EduGroupie)
Graham Wegner ens presenta
Flat Chat Learning (aprenentatge via simple xat), que introdueix el concepte de colla educativa (edugroupie) i parla d’una entrada al Blog by Carol (blog de Carol) que diu a la gent on poden trobar nous edublogs. Introducing The EduGroupie (presentem als Edugrupies), Teaching Generation Z (ensenyem a la generació Z) [L’enllaç] [Etiquetes: aprenentatge Online]

Llegeixen els avaluadors del RAE tota la recerca que envien a publicar? No podrien ni que ho intentaren
RAE significa “Pràctica en l’avaluació de la recerca (Research Assessment Exercise)” i és el que es fa en algunes jurisdiccions en lloc de fer servir altres formes d’avaluació més basades en xarxes. La idea és que s’envien mostres de recerca produïdes, a una agència central d’avaluació, on es llegeixen i, um, s’avaluen. Bo, pot ser no es ‘llegeixen’ tant.
John Sutherland, The Guardian (periòdic) [L’enllaç] [Etiquetes: xarxes, Recerca

Publicado el 15 March, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos