Estan perdent la seua autoritat els blogs en favor de la “estatusfera” (Statusphere)?
El concepte d’autoritat en blocs:”era ridícul quan Technorati va llançar la idea fa uns anys, i continua sent ridícula avui quan llocs com TechCrunch poden, de fet,
perdre 15,000 enllaços (segons Technorati) en uns mesos. “Es tracta de la definició d’autoritat. Els enllaços dels blogs ja no són l’única cosa mesurable. Enllaços de tornada potencialment valuosos es comparteixen cada vegada més en micro comunitats i xarxes socials com ara Twitter, Facebook, i FriendFeed i estan desviant l’atenció i el temps de les respostes formals dels blogs.” Bé, sí, però el que la teua entrada haja haja passat via Twitter, o citat en un estatus de Facebook (probablement el teu mateix), significa això que té alguna autoritat? No, aquest suggeriment no ha tingut sentit mai, ni tampoc ara. Per saber on està l’autoritat has de saber on són les idees, i ningú en l’esfera social (socioesfera/ socialsphere) s’ha aproximat a això encara. Brian Solis, TechCrunch [L’enllaç] [Etiquetes: Twitter, llibres, xarxes, jocs, accessos a la Web]

Plataforma oberta del diari Guardian
El diari
The Guardian ha llançat una nova ‘platforma’ que permetrà a altres serveis integrar-ne les seues ofertes. Immediatament se’n van fer elogis. Tom Watson, MP (membre del parlament), escriu: “La plataforma oberta del Guardian és un bon salt cap al futur. És un treball de bellesa simplista que estic segur que tindrà un impacte dramàtic en el nou mercat. The Guardian ja és un líder del mercat en l’espai online però Open Platform (plataforma oberta) és revolucionari. Fa que tots els principals competidors semblen tímids. Els governs haurien de fer-ho. La qüestió és quant tardarem en posar-nos a l’altura.” Sí, d’acord. La idea de que no tan sols avui podem accedir als serveis i informació governamental és un poc escandalós. Via Simon Willison. I Willison, que estava involucrat en el disseny, té més descripcions de la iniciativa. Però sense una llibreria Perl per a l’API.
El més divertit és que en resposta a aquesta
entrada, ahir mateix vaig escriure, “Massa tard. Seria un miracle que un lloc d’un periòdic siga una plataforma avui dia. Hauran de veure tots els altres llocs que sí que *són* plataformes i que han impedit de fet aquesta oportunitat.” Serà interessant veure si el Guardian pot eixir-se’n amb la seua. No és probable que molts altres diaris pogueren. Tom Watson, Weblog (accessos a la web) [L’enllaç] [Etiquetes: canvi de paradigma]

Aprenentatge informal en la pràctica diària: Com conèixer una ciutat i els seus símbols
He comparat a vegades l’aprenentatge formal amb l’exploració d’una ciutat per la via de ser segrestat i conduït a la força per la ciutat; i l’aprenentatge informal amb l’exploració d’una ciutat de qualsevol altra manera: unint-se a una visita en grup, mitjançant un mapa de la ciutat, muntat en un bus urbà, viatjant amb un amic, o (el meu favorit) caminant sense rumb sense mapa i amb una idea molt vaga de cap on vols anar. La gent, com suggereix Ignatia, es riu del concepte d’aprenentatge informal- però la major part de la gent mai no exploraria una ciutat de cap altra manera que informalment.
Inge de Waard, Ignatia [L’enllaç] [Etiquetes: aprenentatge formal, aprenentatge informal, metàfores]

S’acaben els mitjans de comunicació de masses?
La resposta breu és “sí”. Però la resposta llarga és més complexa. No tornarem, ni volem, a un “camp de batalla en línia ‘virtual’ amb històries, cançons i informació no verificada, que es comparteix per les nits per persones que es guanyen la vida d’altres maneres.” Continuem tenint interessos que són el resultat de xarxes d’escala regional, provincial i nacional. Les agències com la CBC són essencials per capturar interessos com aquests – l’informe de música independent de ràdio 3 és un bon exemple. La funció d’agregació i interpretació – el tipus de coses que tant jo com la CBC fem – segueix necessitant finançament, i com que no es finançarà via anuncis d’empreses o subscripcions (perquè les dues depenen de masses, i les dues erosionen la independència del punt de vista) cal una forma alternativa de finançament.
Justin Beach, publicbroadcasting.ca (difusió pública) [L’enllaç] [Etiquetes: Serveis de subscripció, xarxes, Marketing, mercadeig]

ThoughtFest 09 (festival del pensament, 09)

Josie Fraser diu: “La
Universitat d’Aveiro s’està allunyant del model de sistema d’aprenentatge gestionat i donant suport a un servei tipus entorn personal d’aprenentatge (EPA/PEL, Personal Learning Environment) que enllaça la funcionalitat universitària amb selecció de membres i activitat distribuïda via 2.0. Què té això d’especial? La comunitat de tecnologia educativa global ha estat parlant de com les institucions poden activar EPA/PLEs centrats en l’aprenent, però Aveiro i el grup SAPO ho estan fent en la pràctica en tot el Campus. Pots veure’n més i fer preguntes en el lloc web del festival del pensament.” La presentació de Carlos Santos és ací. Josie Fraser, SocialTech (tecnologia social) [L’enllaç] [etiquetes: entorn d’aprenentatge Personal, enllaços i enllaços profunds]

Fent de hackers en conferència Educativa
Alex Reid ha penjat dos entrades sobre la conferència d’
Educació de hackers (ho resumeix Fred Wilson). Diu: “És demanar massa que els estudiants construïsquen el seu currículum o en formen un a partir de fonts diverses i no relacionades.” Jo ho qüestione i ell em respon en els comentaris. El segon article analitza la relació entre el hacker i la institució. Alex Reid, Digital Digs [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge Online, Hackers]

Accés obert, en qüestió per a revistes de recerca del consell nacional de recerca, NRC
Peter Suber informa de canvis en NRC.
Andre Vellino: “Una conseqüència de la privatització de les publicacions de recerca del NRC i la seua separació del CISTI (institut canadenc d’informació científica i tècnica, Canada Institute for Scientific and Technical Information) és el risc que l’editorial acadèmica científica canadenca més gran no podrà dur a terme la política de publicacions d’accés obert.” CARL i SPARC, mentre, animen als autors canadencs a penjar els seus arxius. I això és, per descomptat, el que jo he estat fent. Peter Suber, Open Access News (notícies d’accés obert) [L’enllaç] [etiquetes: Informació, llibres, Canada, professorat]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 15 March, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos