La micro-sociologia de les xarxes
Es tracta d’una bona presentació de com es relaciones les xarxes i la sociologia. Segons David Armano, tot i que la tecnologia no modifica la naturalesa humana, si que en canvia el comportament perquè ens dóna la capacitat de comunicar-nos sense esforç i de manera instantània. Això origina les xarxes, que han pres cada vegada més el paper de les institucions com a principals actors socials. No et perdes l’article, ben il·lustrat amb diagrames que aclareixen de manera intuïtiva aspectes complexos que sovint discutim ací a OLDaily.
David Armano, Logic+Emotion (lògica i emoció)[L’enllaç] [Etiquetes: xarxes]

Tipus d’agregació : tecnologia eLearning
El diari Wall Street Journal pregunta: “Quin tipus de periodisme pot fer el meu personal que siga diferent i valuós, de manera que la gent pague per ell online?” La major part de l’agregació no s’ajusta a la classificació que es fa a l’article. I menys encara l’agregació basada en temes, però el reconeixement de patrons
podria ajustar-s’hi. Tony Karrer diu: “Crec que Stephen és un dels majors dipositaris (distribuïdor, hub) de que hi ha.” Però això no és cert: tot i que escric de temes, no són un distribuïdor (hub) de temes.

La distinció és important. Hi ha moltes coses sobre el tema d’aprenentatge en línia que jo no tracte – i hi ha moltes coses del camp (així és com cal anomenar-ho) que sí. Perquè jo faig reconeixement de patrons en una xarxa, i no agregació sobre una temàtica. Per això no he tractat de construir una comunitat al voltant del meu lloc web, per qixò anime a la gent a encetar els seus blogs o el que siga, perquè allunye la gent d’ací sempre que puc. Ara bé, això dóna diners? Certament és millor que alguns agregadors automàtic que giren al voltant d’un tema, però no estic segur de poder viure si únicament em dedicara a vendre continguts. I això és el que important: pot ser que no hi haja un tipus de continguts suficientment diferent i valuós que la gent estiga disposada a pagar-ho en línia. Tony Karrer, eLearning Technology (tecnologia d’eLearning) [L’enllaç] [Etiquetes: aprenentatge Online, xarxes, accessos a la Web]

Conferència sobre recursos educatius oberts (REO/OER) de Hewlett a in Monterey
Resulta interessant que fan servir
Cloudworks (treball en núvols), un programari desenvolupat per Juliette Culver, per “crear una experiència tipus conferència que persisteix.” Va funcionar? Fes-hi una ullada – Et sents com si hi haguessis estat? Patrick, Open Content Holistic Research Environment (entorn de recerca de continguts holístics) [L’enllaç] [Etiquetes: Fundació Hewlett, recursos educatius oberts, REO, ERO, Experiència]

Illich per fi torna!
Em referisc a
vídeos de malsons escolars de terror. “Cada vegada que Pinky intenta adormir-se, el desperta una presentació estrany de dispositives sobre l’edifici escolar. Paraules d’Ivan Illich, autor de Societat sense escoles (Deschooling Society).” Més informació: lloc web del Show Pinky. A Leigh Blackall li agraden els vídeos: “Després de anys de fer blogs educatius (edublogs) no he vist a més de5 persones referir-se al Deschooling Society d’Illich en relació DIRECTA a l’aprenentatge en xarxa i només 2 referències al seu treball més extens sobre institucionalització i humanitat, en general.” Leigh Blackall, Learn Online (aprenentatge en línia) [L’enllaç] [Etiquetes: escoles, aprenentatge Online, xarxes, Video]

4a època dels Instituts d’esports
Una bona conseqüència del curs sobre Connectivisme de la tardor passada és que veiem que s’aplica en àrees que no ens imaginàvem. Això es veu en la presentació de Keith Lyons,
A Fourth Age of Sports Institutes (4a època dels Instituts d’esports), que paga la pena mirar. Keith Lyons, Clyde Street (carrer Clyde)[L’enllaç] [Etiquetes: Connectivisme]

EL desensenyament gentil dels americans pobres
Segons l’autor, “En massa escoles, massa alumnes pateixen una educació d’exercicis i memorització i se’ls priva d’activitats intel·lectuals d’alt nivell, de discussions intel·lectuals, d’oportunitats de sintetitzar informació i de respondre creativament — elements que formen la base de l’educació que reben altres en altres escoles.”
Kylene Beers, National Council of Teachers of English (consell nacional de professors d’anglès) [L’enllaç] [Etiquetes: escoles, Patentes]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 14 March, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos