La ideologia de l’esfera de micos (Monkeysphere Ideology)
He escrit açò sobre el col·lapse econòmic: “Conceptualment, hem de començar a pensar i a raonar i actuar en termes concrets i no abstractes. Això no suposa la fi de la raó –res més lluny- sinó que hem de tenir una comprensió clara i precisa que l’abstracte és un artifici, una invenció, que fem servir per facilitar el pensament i el raonament.”
Stephen Downes, half an Hour (bloc de mitja hora) [L’enllaç] [etiquetes: cap]

Edublogers com una xarxa de pràctica
Terry Anderson es llança a la idea de la “xarxa de pràctica”, un concepte atribuït a John Seely Brown i Paul Duguid; es tracta d’un munt de gent que no estan tan fortament lligats com una ‘comunitat de pràctica’, però que tanmateix comparteixen algunes de les mateixes característiques. Aleshores aplica l’anàlisi a la bloguesfera d’educació i, és clar, troba que s’hi aplica. Excepte que, com assenyala un comentari de Scott Leslie, “no hi ha una única “xarxa d’edubloggers” i sovint m’hi trobe altres edubloggers amb qui no compartesc ni connecte en absolutament res.”
Terry Anderson, Virtual Canuck [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge Online, xarxes, accessos a la Web]

El millor programari per als servidors domèstics
Encara no hi hem arribat, en part pes costos i en part per polítiques de PSI/ISP, però el servidor domèstic és una tecnologia que esperem per al futur. Aquest article mostra 5 configuracions importants per a servidors domèstics.
Jason Fitzpatrick, LifeHacker (hacker de la vida) [L’enllaç] [etiquetes: Internet, servidors]

El sistema de serotonina i tot allò que duu associat
Pots aprendre ací tot sobre serotonina, el component clau d’un sistema de receptors neuronals del cervell.
Scicurious (curiós per la ciència), Neurotopia v 2.0 [L’enllaç] [etiquetes: depressió, medicaments, receptors neuronals]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 9 March, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos