La indústria de la música deixarà de perseguir als estudiants

No és que la RIAA haja vist la llum (continuaran la campanya contra el fet de compartir arxius) sinó que ara treballaran en col·laboració amb PSI/ISP en lloc de fer-ho destructivament contra els estudiants. Jeffrey R. Young, Chronicle of Higher Education (crònica d’educació superior) [L’enllaç] [etiquetes: compartir arxius]

Cal llegir-ho: Notícies
Lawrence Lessig, com se sap, ha mogut els seus interessos des de copyright cap a la corrupció. Està bé: la corrupció és un tema seriós. Anuncia que treballarà a Harvard i no a Stanford perquè Harvard li ofereix més recursos. També està bé. Però, ja veus, això mostra què
fàcilment s’introdueixen consideracions comercials en les aventures més nobles.
Seth Finklestein
comenta també i aconsella: “Si de debó vols fer quelcom significatiu sobre corrupció a banda de ser engolit per la maquinària de convertir la bens públics en profit privat, t’has de mantenir allunyat de la bombolla de privilegi on tothom fa colps a l’esquena a tothom amb la fi d’aconseguir bons negocis.
“Comunitat” significa audiència que acabarà venent-se a un conglomerat de mitjans o llogada per aconseguir fons. En lloc d’això, parla amb sindicalistes o advocats que representen a persones pobres, o professors que hagen estudiat moviments socials. No escoltes persones que tenen un llibre famós o que són conferenciants famosos, ni, sobre tot, amb companyies que comencen i que només esperen que les compren. Perquè allò que venen és a TU.”
Lawrence Lessig, Weblog [L’enllaç] [etiquetes: Lawrence Lessig, Copyright, Patents]

Quin estatus per a continguts oberts? Una publicació sobre CC en aprenentatge
D’acord amb aquest resum, mentre que la majoria de les agències han adoptat una llicència estàndard, com ara una Creative Commons (CC), uns quants han desenvolupat les seues pròpies llicències. A més a més, i això és el que importa, l’estudi troba que els termes de les llicències obertes són “difícils de trobar i d’entendre” i que “la utilitat dels recursos educatius oberts (REO / OER) com a grup està limitat per condicions de llicència incompatibles.” En l’
informe complet trobaràs les seues recomanacions, com ara la possibilitat que els termes de llicència siguen llegibles mecànicament, i la estandardització i compatibilitat de llicències (que, de nou, és la recomanació que les persones que atorguen les llicències no facen servir la clàusula ‘no-comercial’ (p. 16). Açò resulta avorrit. Aquells que proposen això poden esgargamellar-se, i poden dissimular aquesta campanya continuada sota l’epígraf d’estudis de recerca’. Però el fet és que, en particular fora de les economies purament capitalistes, la gent té aversió a l’ús comercial (fixa’t en les llicències en Flickr, on la majoria de les fotos estan restringides a l’ús no comercial). Creative Commons [L’enllaç] [etiquetes: recursos educatius Oberts, Recerca, Flickr]

Idees del “logo” (lema) d’Obama que no es van triar
Aquest article interessant examina l’evolució del logo (lema) de campanya d’Obama i em duu a aquest lloc fascinant,
Logo Design Love (amor pel disseny de logos/lemes) (em recorda del llibre de Kevin Roberts, Lovemarks, marques del’amor). La discussió detallada de logos/lemes (com la de redissenys de logos/lemes o ambigram logos) deixa ben clar que hi ha molt més en el significat que la gramàtica i la semàntica. David Airey, Logo Design Love (estima pel disseny de logos/lemes) [L’enllaç] [etiquetes: web Semàntica, Semàntica]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 2 March, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos