Aprenentatge futur

La presentació en el curs en línia d’Alec Couros sobre educació. Està disponible la gravació Elluminate de la presentació, i també com a gravació UStream. Presentació de Stephen Downes, EC&I 831: Computers in the Classroom, Online, Elluminate (ordinadors en l’aula, en línia, Elluminate) [L’enllaç]

Pensaments sobre solucions
Alguns comentaris que vaig enviar a la discussió sobre recursos educatius oberts (REO / OER) a la UNESCO. Resum:
– la clau és focalitzar-se en connectivitat, no en continguts
– convé comprar ordinadors de baix cost tipus ‘netbook’, amb èmfasi en connectivitat local
– els recursos no s’haurien de dirigir cap als ‘donadors’, perquè són les entitats que menys necessiten suport
– els recursos haurien de dirigir-se a ajudar als ‘receptors’ potencials a compartir els seus coneixements.
Stephen Downes, Half an Hour (mitja hora) [L’enllaç] [etiquetes: UNESCO, recursos educatius Oberts]

E-Learning d’èxit en empreses petites i mitjanes
Un bon treball que analitza les aplicacions pràctiques de l’aprenentatge en línia en empreses petites i mitjanes (SME, PIME) i observa els resultats. Les PIME s’encaren amb dificultats especials perquè no tenen habitualment els recursos per gestionar plataformes d’aprenentatges, molt menys per a crear cursos específics per a les seues necessitats. Els aprenents en PIMEs sembla que exigeixen opcions més a l’abast i amb més flexibilitat en el temps i en l’espai, que algunes formes d’aprenentatge online poden oferir. Pots llegir el resum de Morten Flate Paulsen dels casos al final de l’article, però també és molt interessant llegir directament els estudis de cas i et faràs les teues conclusions basades en la teua pròpia experiència.
Morten Flate Paulsen, European Journal of Open and Distance Learning (revista europea d’aprenentatge obert i a distància) [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge en línia, Experiència]

Continguts curriculars en línia i estratègies d’interacció
La intenció d’aquest article és introduir els lectors a un “model conceptual que dóna suport a més opció d’involucrar-se en els cursos en línia.” El “model d’interacció en línia (On-Line Interaction Model),” descriu en la secció homònima indica 4 “nivells” d’interacció: asíncrona, semi-síncrona, síncrona i comunitat (l’autor no li dóna noms per a aquests nivells; els he estret del text). La resta del treball revisa i cita diverses referències en el camp, sense propòsit aparent.
Christopher Chaves, European Journal of Open and Distance Learning (revista europea d’aprenentatge obert i a distància) [L’enllaç] [etiquetes: Interacció]

Millor no vages a classe
De nou, quan fas un estudi que només té 64 alumnes en una aula, no tens un resultat científic que pague la pena de publicar, i menys encara en
New Scientist o el New York Times. I qui està darrere de l’estudi, iTunes? Més treball dolent amagat darrere d’un mur de pagament. O estic equivocat? S’han modificat els fonaments de l’estadística i de la inferència mentre dormia? Ja no importen la grandària de la mostra i la representativitat? Realment no entenc la dedicació del que sembla tot el camp a mètods que a mi són tan transparentment poc sòlids. Qui m’ajuda?. David Wiley, Iterating Toward Openness (iterant cap a l’obertura) [L’enllaç] [etiquetes: RSS]

L’efecte Netbook: com portàtils petits barats poden ser un gran èxit
El projecte (OLPC, un portàtil per xiquet, One Laptop Per Child project) es recordarà probablement per la revolució en computació que va causar i no pel propi ordinador. “El disseny de Jepsen va funcionar. En el procés de crear un portàtil que satisfera les necessitats de la gent pobra, va revelar quelcom sobre els usuaris tradicionals de PC: no en volen més d’un portàtil, en volen més.”També cal fixar-se que en aquest cas una inversió en
educació (no en els militars o en temes espacials) ha donat resultats socials i tecnològics més amplis. Clive Thompson, Wired (enllaçats) [L’enllaç] [etiquetes: llibres, aprenentatge basat en Projectes, ordinadors Portàtils, canvi de Paradigma]

Quebecor obri la porta a la política canadenca dels 3 colps
La lluita de Nova Zelanda ‘culpable en ser acusat’ podria arribar al Canadà en forma de Quebecor, que és l’ama del proveïdor de serveis d’internet (PSI / ISP, internet service provider) Videotron, i que proposa mesures semblants. “Quebecor dóna arguments a favor de que en determinats casos els PIS/ISP controlen els continguts… A més a més, suggereix que les polítiques de copyright que es basen en policies polítiques de resposta que funcionen en altres països s’haurien d’afegir a la llista de controls de continguts que beneficien a la societat.”
Michael Geist, Weblog [L’enllaç] [etiquetes: Video, Canada, Copyright, Patents]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 26 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos