Sobre Tecnologia actual en l’aprenentatge

Visió general sobre les tendències en tecnologia actual per a l’aprenentatge, per al simposi en línia LERN (disculpes per la qualitat del so!). Presentació per Stephen Downes, seminari LERN, Online – teleconferència [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge en línia, tecnologia]

Distribució de continguts (Syndication)
En 2002 o 2003 parlava en l’oficina d’un Director General d’Indústria de Canadà sobre com podia fer servir el Govern el RSS per ajudar en els informes i operacions estadístiques. Diu Tim Bray: “Les dades més importants estan disponibles com a canal de RSS.” Aaron Swartz
detalla els continguts dels canals. Per què no pot cada indústria canadenca tenir un document XML (RSS o Atom) preparat per descàrrega pública, de manera que tinguem instantàniament estadístiques, personal empleat, informació de contacte, etc., en un format que puga fer-se servir a tots els nivells? Tim Bray, Ongoing (anem fent) [L’enllaç] [etiquetes: Canada, canals de continguts, distribució de continguts, Accessibilitat, RSS]

Schmedley Gamma
No exactament com jo ho hauria fet, però t’agradarà la facilitat d’ús de la interfaç.
Website [L’enllaç]

La batalla reial d’EDUPUNK, Part 1
Vaig a aparéixer en un panell sobre edupunk en la conferència de SXSW a Austin a meitat de març. També hi serà l’encunyador del terme, Jim Groom, i supose que reviurem la idea, el concepte… Norm Friesen aporta una opinió informada en L’herència d’Edipunk: precursors de l’educació oberta (
The heritage of Edupiunk: Precursors to Open Education) en WizIQ. Jim Groom, bavatuesdays [L’enllaç] [etiquetes: Edupunk]

George Lakoff sobre el codi Obama
Tot i que no és directament sobre aprenentatge online, l’article paga la pena perquè tracta els principis fonamentals que va articular Barack Obama però que expressen el que creu molta gent que treballa cap a una agenda ‘progressiva’ (jo mateix inclós):
– la idea que estem treballant cap a un conjunt de valors, i no programes específics
– aquests valors estan basats en empatia, i per això assignem tanta importància a la llibertat, justícia i igualtat
– aquests valors transcendeixen els partits; molts que dirien que són conservadors també se n’identifiquen
– el valor del govern no es basa en la seua grandària sinó en si recolza la protecció i l’empoderament de les persones
– valors i economia han de treballar juntes
– les causes són complexes, no simples, i per tant les solucions han de ser sistèmiques, no individuals (l’interès individual a curt termini NO és natural, ni moral, ni el millor per a tothom)
– aquests valors són allò que
realment volem dir quan parlem de llibertat i democràcia
– aquests valors no són simplement els de Barack Obama- sinó
nostres (per això m’he esforçat en enunciar-los d’una manera despersonalitzada i en internacionalitzada) George Lakoff , FiveThirtyEight (538) [L’enllaç] [etiquetes: Personalització, aprenentatge Online]

Els llocs web basats en pagament, i no els gratuïts, produeixen més citacions per als treballs científics
Segur que contestaran aquest estudi, perquè la conclusió – que els articles basats en pagament reben més citacions- sembla increïble a la vista d’altres dades que he vist. Però haurem d’esperar, perquè l’article està darrere d’un mur de subscripció, i no puc enllaçar-lo ací i refutar-lo. Com sempre, l’ús primordial d’un mur de subscripció és amagar l’ús discutible de la vista del públic. Per aquesta raó la gent hi paga tant.
Paul Basken, Chronicle of Higher Education (cròniques d’educació superior) [L’enllaç] [etiquetes: Serveis de subscripció]

Estimador (Strimator)
Una altra joguina: calcula el ‘valor’ del lloc web (els valors varien segons les “fluctuacions del mercat”) segons la seua classificació i el tràfic que tinga. El lloc de
Beth Kanter val 69K$ i el meu 73K$. Vaja! Està bé això de vendre’s el treball d’un mateix i facilitar la jubilació. Website [L’enllaç]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 25 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos