Gravació de síntesi sobre el curs CCK08

Neu a ma casa, mentre conversava sobre què va funcionar en el curs pioner en línia i què volem fer quan el repetim.
George Siemens i Stephen Downes, elearnspace (espai d’eLearning) [L’enllaç] [etiquetes: cursos tradicionals i Online, Flickr]

Les millors aplicacions educatives per a iPhone
Com que faig servir (per estalviar) un Blackberry (com Barack Obama), no pare esment a les aplicacions d’iPhone, però a algú li pot fer paper la llista. Tot i així, com que la majoria de les
aplicacions d’iPhone es fan servir només unes poques vegades, “com s’ho fan per saber si les persones les fan servir o no? Estan contactant amb el vaixell mare cada vegada que les utilitzen?” Recordeu que el telèfon mòbil és una plataforma controlada, no com l’ordinador, i per això s’estan impulsant tant, amb l’addició des de lectors a càmeres, a banda del telèfon. I pensaves que no tenies drets en Facebook? Tracta d’exercir-los en un iPhone. No és per res…. Dan Colman, Open Culture (cultura oberta) [L’enllaç] [etiquetes: cel·lulars, mòbils]

Nova Zelanda es fa enrere per ara en la controvertida llei sobre Copyright
Veurem si va de debò o si només és un retràs per deixar que es calmen les protestes.
Més ací i ací. Mike Masnick, TechDirt (brossa digital) [L’enllaç] [etiquetes: copyright]

La recerca oberta de Seb
Seb Paquet està fent el blog de nou, en un lloc nou i amb noves eines, i segurament tornarà a ser una figura important en el tema. Un enllaç connecta a Hugh McGuire, que es pregunta qui són els 10 pensadors digitals de
Canadà. Per descomptat que no hi ha resposta satisfactòria a aquesta qüestió, però ens recorda que hi ha molts pensadors digitals de qualitat en aquest país. Serà cosa de l’aigua. Millor que en lloc d’exclusivitat, de trobar-ne els ’10 millors’, hauríem de cercar que foren complets. Seb Paquet, Weblog (bloc en la web) [L’enllaç] [etiquetes: marques, Canada, Qualitat, accessos a la Web Logs]

Com fem servir Twitter
Bruce Spear diu: “He fet un estudi de cas sobre l’ús de Twitter en una classe de negocis en anglès en Berlín, Alemanya. Allò que va fer interessant i un èxit el nostre ús de Twitter, crec, va ser la intensa sociabilitat que du associada i el fet que no va resultar senzill i per tant havia de mostrar-se mitjançant els exemples, de manera que fora intel·ligible i acceptat pels pars. Era gairebé un univers paral·lel, perquè no podíem parlar-ne a classe; però al final del curs podíem respondre a la qüestió ‘què esteu fent?'”
Bruce Spear, Writerly Advice (consell per escrit) [L’enllaç] [etiquetes: Twitter]

ChinesePod: el blog oficial de “pod” xinès
Ken Carroll torna a l’acció i fa un blog sobre ChinesePod. Escriu: “Vull compartir el que he aprés sobre aprenentatge d’idiomes en la xarxa.” Fa un esquema d’alguns principis bàsics: mostra, no digues; fes-ho natural; ves més enllà del significat semàntic; sigues pragmàtic; fes servir diferents tipus de context.
Ken Carroll, Weblog [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge Online, xarxes, web Semàntica, Xina, accessos a la Web]

Publicacions i l’Ecologia de la recerca Europea
PEER està ben viu, com diu Peter Suber: “PEER és una col·laboració pionera entre editorials, dipòsits i la comunitat d’investigadors, que pretén investigar els efectes dels dipòsits a gran escala (l’anomenat Accés Obert Verd) sobre l’accés dels usuaris, la visibilitat dels autors, la viabilitat de les revistes i l’entorn de recerca europeu a gran escala.”
Website [L’enllaç] [etiquetes: llibres, Recerca, dipòsits d’objectes d’aprenentatge, Unió Europea]

LOT 2: Revisió del llenguatge del pensament
El
Llenguatge del Pensament (Language of Thought) de Jerry A. Fodor va ser un treball innovador, que va avançar la posició cognitivista fins el que jo considere el seu final lògic, absurd: que els humans naixem amb totes les necessitats del llenguatge, no simplement gramàtica i sintaxis, sinó com diria Chomsky, també vocabulari. D’aleshores ençà Fodor ha publicat una sèrie de treballs importants (Representacions (Representations), La modularitat de la ment (The Modularity of Mind), Psicosemàntica (Psychosemantics)) on articula la idea que el pensament es composa de frases en el cervell. Aquest volum aborda el mateix projecte que l’original Llenguatge de Pensament, però té en compte els arguments que han aparegut en els 30 anys que fa que es va publicar. El problema és que els arguments són sovint més forts que el que li agradaria a Fodor, i ell únicament els amaga sota l’estoreta. “Els mètodes específics pels quals el nostre pensament arriba a l’acomodació semàntica amb el món són subtils i variats, i caldria parar esment amb compte a factors que Fodor rebutja com pragmatismes temporals, però que probablement són part vital de la història.” Revisat per Mark Wilson, Notre Dame Philosophical Reviews (revisions filosòfiques de Notre Dame) [L’enllaç] [etiquetes: web Semàntica, aprenentatge basat en Projectes, Semàntica]

Generador de patrons
Em va costar uns minuts esbrinar què cercava aquest generador de patrons, i també els costarà una mica als estudiants. Però una vegada ho descobreixes ja vols reptes majors (pista: no t’ho penses massa). I si te’n canses hi ha
moltíssims més recursos que ajuden a ensenyar matemàtiques i ciències. Via la llista de correu de Pete MacKay. Interactivate (interactiu) [L’enllaç] [etiquetes: ciències, matemàtiques]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 24 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos