Apagada d’Internet a Nova Zelanda

New Zealand's new Copyright Law presumes 'Guilt Upon Accusation' and will Cut Off Internet Connections without a trial. Join the black out protest against it!Els llocs web de Nova Zelanda s’apagaran dilluns per protestar contra la llei ‘culpable en ser acusats’ proposada, i que proposa “que es desconnecte Internet si es fan acusacions de violació de copyright, sense judici i sense proves davant d’un tribunal. Entrarà en vigor el 28 de febrer si el Partit Nacional (National Party) no fa res.” O’Reilly, GeekZone, UK Web Focus, Kiwiblog, Scoop, Public Address. Website [L’enllaç] [etiquetes: Gran Bretanya, Copyright, Patents]

Regal de Canadà
Hi ha bogeria de concerts a Canadà. Aquest lloc web enllaça a la ràdio 2 de la CBC, a la sèrie
Concert sobre demanda; hi ha gairebé 900 concerts gratuïts que pots gaudir. Mentre, he llegit avui que indieTV.ca ha començat a emetre, i el canal TV per cable vindrà aviat. Mentre, vaig pel postcast (podcast?) nombre 25 (de 196) de la sèrie de Radio 3 en la Canadian Indymedia. Mentre, en Canadà, la CRTC està tenint investigacions importants sobre neutralitat en la xarxa, i al mateix temps Rogers Media, que es va endeutar en 3.9 mil milions de $ en comprar la meitat de tots els mitjans canadencs, ara vol vendre. I els canadencs estan avorrits que els bloquegen el lloc Daily Show (espectacle diari) i s’han de conformar en veure fragments de vídeo de The Comedy Network (la xarxa de la comèdia). El pantà rebentarà en Canadà, d’una manera o d’altra. woodblock100, Metafilter, [L’enllaç] [etiquetes: Video, Google, Canada]

El paquet de Google Pack conté dreceres per a aplicacions Web de Google
El conjunt d’aplicacions de Google, que funcionen via Google Chrome, encara necessita de Windows, però em pregunte si no es tracta d’una estratègia per captar als usuaris de Windows i preparar-los per fer el gran salt cap a Quelcom Que No Serà Windows. Mentre, encara no faig servir el correu de Google (Google mail), i n’he tancat el meu compte, perquè totes les altres aplicacions de Google es neguen a acceptar qualsevol altra adreça de correu electrònic.
Alex Chitu, Google Operating System (sistema operatiu Google) [L’enllaç] [etiquetes: Google, Microsoft, Google Chrome]

Primera regla de les despeses del govern
David Wiley diu: “Tots els materials curriculars que es desenvolupen amb diners estatals haurien de ser oberts i gratuïts per al públic. Els hem pagats amb diners d’imposts i ens pertanyen; i resulta estúpid que el govern o les escoles les paguen per segona, 3a o 500,000a vegada” N’estic totalment d’acord. Relacionat:
Visualizing open/networked teaching (visualització d’ensenyament obert / en xarxa). David Wiley, iterating toward opennesss (iterant cap a l’obertura) [L’enllaç] [etiquetes: escoles, xarxes]

Primícia sobre comunicacions
Interessants vídeos de l’estil dels anys 50! que descriuen la teoria de comunicacions. Persones com McLuhan responien a aquest tipus de perspectiva i està
al darrere de persones com Moore). Alec Couros, Couros Blog [L’enllaç] [etiquetes: Video]

Fum i espills, o bones intencions?
Veig moviments cap a un model de dipòsit tipus sitja o una federació exclusiva de subministradors de continguts. Paga la pena recordar, amb Paul Walk, que “OCLC estan atrapats en un model de negoci cada vegada menys adequat. En un model que es basa en el valor de la creació i el control de les dades. Cada vegada més, en aquest món connectat, el valor està en fer les dades accessibles de manera oberta i en construir serveis al voltant d’aquestes. Quan les persones han de pagar per una cosa, però obtenen el valor d’una altra, se senten cada vegada més incòmodes amb l’estatus quo antic.” Sé que hi ha pressions dels patrocinadors i de llocs de treball, especialment en aquest temps. Però espere que la gent opine a favor de l’arquitectura de xarxa oberta, no malgrat els interessos propis, sinó des de la perspectiva del que més els convé.
Paul Walk, Weblog, [L’enllaç] [etiquetes: xarxes, dipòsits d’objectes d’aprenentatge]

Del comandament i el control a la col·laboració
D’acord amb el que diu també
George Siemens als nostres crítics, crec que l’alternativa al comandament i al control que m’imagine es descriu millor com a cooperació que com a col·laboració. Mohamed Amine Chatti, Weblog [L’enllaç] [etiquetes: Connectivisme, xarxes]

Gates, TED, i Edu-Propaganda (propaganda educativa), Part 2
La xerrada de Bill Gates, diu Clay Burrell, “és viral, i Kristof del NYTimes li ha donat empenta. Mai no s’arribarà a la veritat.” Per això és una idea dolenta promocionar vídeos de TED, que van de publicitat impactant i de milionaris que hi assisteixen i no tenen res a veure amb quina responsabilitat o fins i tot evidència. En realitat, la xerrada de Gates s’ha
criticat profundament però probablement serà citada pels addictes. Clay Burrell, Change.org, [L’enllaç] [etiquetes: Video, Microsoft]

El principi de mínima assistència
Per una part, no volem que l’e-learning siga un grapat de gira-pàgines. Per l’altra, no tothom necessita la motivació, l’agafada de mans, el suport, la tutela i tot el que acompanya un paquet complet d’e-learning. “Quan parlem amb gent que fa bé la seua feina, que saben què fan i per què, i saben que necessiten conèixer una determinada informació i com van a aplicar-la, podem eliminar molts dels detalls auxiliars del mètode.”
Clark Quinn, Learnlets (glops o glopets d’aprenentatge) [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge en línia]

Les companyies de cable negocien per controlar quins espectacles de TV podràs observar en línia
He tirat a la brossa comentaris de Gawker a Jezebel a Techdirt (brossa digital) que demana als bloguers que no facen servir Hulu perquè el lloc vídeo bloqueja l’accés a les persones que no viuen als EUA. La companyia, que aposta el seu futur en fer allò que demanen els subministradors de continguts, no discrimina per nacionalitat sinó per plataforma. Del que tenen por les companyies de cable i de continguts, per descomptat, és que els usuaris voldran usar internet únicament, i que cancel·len les subscripcions al cable.
Mike Masnick, TechDirt [L’enllaç] [etiquetes: EUA, Serveis de subscripció, Video, accessos a la Web]

Empresa canadenca demana als bloguers que deixen d’usar Netbooks
La saga dels ‘netbooks’ continua: “Un fabricant de computadores mòbils de Canadà que és l’ama de la marca i ha venut un producte anomenat Netbook en el passat… va començar a enviar l’any passat a alguns bloguers de blocs tècnics avisos que deixen d’usar el terme ‘Netbook.'” Pot ser que la companyia siga l’ama de la marca, però no poden dir si altres persones fan servir o no la paraula en una conversació informal; o també hauríem de deixar de menjar pomes (apple), fer xerocòpies i prendre aspirines. Ha aparegut un lloc web que defensa el terme ‘netbook’
ací. Hi ha també una petició de cancel·lar la marca, que no s’ha utilitzat durant 10 anys. També esperaria que alguna altra companyia (pot ser Dell, que va llançar la petició de cancel·lar la marca (i va intentar fer-se amb la marca de computació en núvol -cloud computing- l’any passat) vaja corrents a per la marca notebook una vegada estiga alliberada). Via Michael Geist. Erica Ogg, Crave [L’enllaç] [etiquetes: Bloguer, blogger, llibres, Google, Canada, Copyright, accessos a la Web, Patents]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 23 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos