Long Beach


Aquesta foto és la darrera de Califòrnia (conferència IMS). En la
presentació n’hi ha més. Stephen Downes, Flickr[L’enllaç] [etiquetes: circulars, projecte IMS, Flickr]

Conversació-resum del curs CCK08
George Siemens i jo discutirem les lliçons que hem après (o no hem aprés, o les no-lliçons) del nostre curs de connectivisme i coneixement connectiu que vam fer la tardor passada. Com que anem a oferir-lo de nou en 2009, ens agradaria rebre’n consells. La sessió serà a la 1:00 pm CST (mira
hores en tot el món per a la teua zona horària) dilluns 23 de febrer de 2009. La farem a Elluminate, i Dave Cormier serà el moderador. George Siemens, CCK08. [L’enllaç] [etiquetes: Connectivisme]

Diners: Creus que coneixes les xifres d’estímul? No tens ni idea
Els fons d’estímul (a l’economia) han passat i les persones que t’han dut la recessió estan ansioses per dir-te com pots aprofitar-te de les noves despeses. M’ha arribat aquest
enllaç que descriu els fons d’estímul i un enllaç a MDR, que vol ajudar-te a “assegurar-te que els missatges de negocis siguen els millors!” Mentre, Erika Fitzpatrick, en un article per a Alexander Russo en Aquesta setmana en educació (This Week in Education) (en el que sembla una simple propaganda, amagada com una entrada de blog!), especula sobre on aniran a parar els dòlars. Les beques escolara de Thompson (saben on està el seu mercat) ofereix un document en PDF si et subscrius per $399. També tenen conferències en àudio per preus semblants. Erika Fitzpatrick, This Week In Education [L’enllaç] [etiquetes: escoles, Audio, mercadeig, Marketing, entrades a Web]

El Department de Formació del Futur
Harold Jarche i Jay Cross han fet un document tipus manifest. Veig que comencen a col·laborar alguns dels principals protagonistes del sector d’e-learning de les companyies. Açò és bo i els donarà bons resultats en el mercat.
Harold Jarche i Jay Cross, togetherlearn (aprenent junts) [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge Online, mercadeig, Marketing]

Aspectes importants d’IBM Lotusphere 2009 – El valor per als negocis del programari col·laboratiu
Un curiós contrast amb l’article que segueix: 6 principis que formulen els empleats d’IBM sobre el valor per als negocis del programari de tipus social (o bé, 6 principis sobre com
fer servir millor el programari col·laboratiu): “1. Troba: persones, llocs, informació… 2. Valida: especialment a les persones… 3. Diàleg directe: amb clients (i subministradors), interns i externs…. 4. Captura informació… 5. Connexions: escampa la innovació interna pertot arreu i ràpidament… 6. Comunitats: incrementa la moral dels empleats i la seua retenció per l’empresa mitjançant un sentiment de pertànyer i de reconeixement.”
Luis Suarez, E L S U A [L’enllaç] [etiquetes: formació, empreses, programari].

6 maneres de fer funcionar la Web 2.0
Més d’una dotzena de blogs han citat aquest articles de la revista The McKinsey Quarterly, d’uns companyia de consultoria sobre negocis. Tot i que els 6 principis mereixen l’atenció, no n’estic d’acord amb tots. Per exemple, enlloc de dir: “La transformació a una cultura que vaja de baix cap a dalt requereix de l’ajut des de dalt”, jo diria: “els de dalt s’haurien de comprometre, en lloc d’obstaculitzar, una cultura que vaja de baix cap a dalt.” O enlloc de dir: “Els millors usos vénen dels usuaris, però aquests requereixen d’ajut per oferir-los a més escala”, jo diria: “Els millors usos vénen dels usuaris, però s’ha de permetre que aquests es propaguen.” La idea és la mateixa però l’èmfasi és diferent. Veges també
Derek Wenmoth que ho resumeix bé. Michael Chui, Andy Miller i Roger P. Roberts , The McKinsey Quarterly [L’enllaç] [etiquetes: Web 2.0, accessos a la Web]

Exclussiu: Algunes autoritats educatives són veritablement incompetente
Compareu aquesta notícia amb l’article de Larry Sanger tot seguit: “Un adolescent en un centre d’Escòcia ha intentat accedir a un dels millors llocs web sobre seguretat en la web i alfabetització digital del Regne Unit, que ha rebut suport econòmic del govern i de la Unió Europea, i un funcionari local d’educació ha posat el lloc en la llista negra, argüint que forma part d’una secta.”
Ewan McIntosh, Weblog [L’enllaç] [etiquetes: Gran Bretanya, Escòcia, Unió Europea]

El destí dels experts després de Wikipedia
Larry Sanger fa una afirmació simpàtic en l’assaig sobre Què
passarà amb els experts després de Wikipedia. Diu: “La qualitat d’un article de Wikipedia concret serà un camí aleatori al voltant del major nivell de qualitat que permeten les persones més agressives i persistents que seguesquen l’article.” Entenem les paraules, però què volen dir? Mira en l’assaig aquesta descripció de l’èxit de Wikipedia: la idea que Wikipedia està reunint el coneixement dels experts i, per tant, fent que els experts ja no siguen necessaris s’explica de fet per l’observació de que Wikipedia aconsegueix l’èxit resseguint l’opinió dels experts. Es veu això en la declaració de Wikipedia sobre ‘política de verificabilitat,’ que diu que “els materials que es posen en qüestió o que puguen posar-se en qüestió amb gran probabilitat, s’han d’atribuir a una font fiable, publicada, que s’hi ha de citar.” Però aquests experts, diu Larry Sanger, també han d’intervenir en l’edició i la selecció d’articles perquè, si no, “alguns ignorants poden arrossegar als que saben quelcom en les disputes sobre continguts que segur que s’ho donaran…” Però suposem que això és veritat (i per diverses raons crec que ho és). La supervisió dels experts és la resposta correcta? O és, més aviat, que Wikipedia té una idea correcta, però la implementa malament? Via The Wired Campus (el campus connectat). Lawrence M. Sanger, Episteme [L’enllaç] [etiquetes: llibres, Wikipedia, Qualitat]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 21 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos