(Els enllaços que hi ha immediatament a sota porten a la pàgina original d’Stephen Web, en anglès)

Stephen’s Web (web d’Stephen)

[Chat/Xat] [Discuss/Discutir] [Search/Cercar] [Mobile/Mòbil] [About/Sobre] [Archives/Arxius] [Options/Opcions]

************************************

Uh-Oh Canadà: les frases d’Obama podrien fer tornar als investigadors
Segons el diari The Times: “L’estat d’ànim entre els científics dels EUA és molt bo després que Barack Obama ficara molt d’èmfasi en la recerca en el seu discurs presidencial inaugural, i va prometre tombar la cortina d’oblit d’anys sota George W. Bush. Però en la veïna Canadà, el futur té pitjor pinta, perquè l’arribada d’Obama’s ha coincidit amb el fre a la inversió pública en recerca.”
John Gill, Times Higher Education (suplement d’educació superior del Times). [L’enllaç] [etiquetes: Canadà, Recerca]

Facebook es fa enrere pel disgust que ha causat els termes d’ús (terms of use, TOS)
El titular ho diu tot.
Thord Daniel Hedengren, The Blog Herald. [L’enllaç] [etiquetes: llibres,facebook]

Primera ullada a una (Nova) interfície de notícies
No sé si m’agrada o no però em fan molt de respecte els dissenyadors del New York Times per haver agafat el disseny estàndard de webs i haver-lo fet
miques. Megan Taylor, Weblog. [L’enllaç] [etiquetes: canal de notícies]

Nou lloc Web!
El projecte d’entorn d’aprenentatge personal JISC-CETIS’s Feed Forward (PLE personal learning environment) té una
nova pàgina web i se’n poden fer descàrregues que esperen que funcionen en XP i Vista! JISC. [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge basat en Projectes, Comitè conjunt per sistemes informàtics, Joint Information Systems Committee (JISC)]

Ganxos en la Web i el món programable del demà
A la vista de l’enllaç que m’ha enviat Gary Lewis, li he escrit el següent: “Estic familiaritzat amb els continguts de la presentació. No estic completament d’acord amb l’autor – per exemple, hi ha molt d’utilitarisme en el que anomena “enquestes”; sistemes com aquests són inherentment vulnerables a l’spam, a menys que facen llistes d’usuaris autoritzats, cosa que crea grups d’usuaris per a determinats continguts, i això no és bo.
Però la major part del que descriu ací (i descriu moltes coses per a una presentació de 40 min.) és rellevant i útil, tot i que no és l’única maner.” Jeff Lindsay, Slideshare. [L’enllaç] [etiquetes: circulars, Spam]

D’andragogia a Heutagogia
Es tracta d’un article interessant citat per Barbara Dieu en la llista de distribució WikiEducator (educador en wiki), que descriu l’evolució d’heutagogia – aprenentatge autodirigit – via desenvolupaments en filosofia i en teoria de l’educació. No sols m’agrada la visió general dels principis d’heutagogia sinó la manera que la discussió del poder i de la democràcia en l’aprenentatge arriba a tenir implicacions socials més extenses. Citant a John Ralston Saul (el treball del qual també m’ha influït) diuen els autors: “és quasi pueril la manera que la societat evita la realitat de la seua situació, i tria creure més aviat en una fantasia perpetuada per una ideologia corporativista.” Resulta familiar? Sembla una realitat recent? Mira també la wiki de
continguts generats per l’aprenent. Stewart Hase i Chris Kenyon, ultiBASE. [L’enllaç] [etiquetes: ensenyament, aprenentatge]

Presentem la organització “paraula parlada”: SpokenWord.Org
Jon Udell anuncia
spokenword.org en una entrada. Aquest servei agrega entrades de podcast i les passa en forma d’entrada única. Es pot personalitzar però no sembla senzill a primera vista (per favor, no més caixes d’icones sense sentit!). Joho també ho anuncia perquè treballen junts. Jon Udell, Weblog. [L’enllaç] [etiquetes: Personalització, xarxes, Podcasting, empènyer versus estirar]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 19 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos