Illa Catalina


Un 2n conjunt de fotos de Califòrnia, d’una excursió a la Illa Catalina, una de les illes espectaculars en el canal d’illes que s’alinea amb la costa de la regió de Los Angeles.
Stephen Downes, Flickr. [L’enllaç] [etiquetes: Flickr]

Ha quebrat el meu negoci!
Deixa’m que et conte una història. Fa temps vaig intentar iniciar un negoci amb un amic (he fet de
tot!). S’anomenava ‘Contractació activa de serveis de neteja (Active Janitorial Contracting)’ i va fracassar. Vam tenir alguns treballs, però mai un enorme contracte que ens faria contractar gent i expandir el negoci. I el vam abandonar, perquè un somni no és un negoci… Per això sent simpatia per Christine Martell, però compte! Només has abandonat un negoci, no quelcom important com la teua ànima. Les 7 estupideses continuaran, atrapant gent com tu i com jo, però mentre tinguem el nostre art ho tindrem tot. Christine Martell, VisualsSpeak blog (bloc de paraules visuals). [L’enllaç] [etiquetes: negocis]

Connexions sense fils en 11 universitats canadenques més
Estic segur que ha suposat molta feina i s’ha fet amb molt bones intencions, però és una idea equivocada. “La nova xarxa sense fils de Carleton, anomenada Eduroam, permet que els estudiants de 12 universitats canadenques es connecten a les xarxes sense fils de totes elles quan visiten els campus respectius.” Això està molt bé
si et pots permetre pagar la matrícula en una d’aquestes universitats. El que han fet aquestes universitats és crear un cartel d’accés que bloqueja a qualsevol institució que no hi participe – o a aprenents que van per lliure – i que no els permet accedir a recursos en línia d’aquests campus (ni a biblioteques, dipòsits de recursos i altres serveis universitaris). La creació de federacions d’accés no és un pas endavant per a l’ensenyament públic en el Canadà – és un pas enrere. Obriu els sistemes de xarxes sense fils d’Internet de les universitats, i feu que l’aprenentatge siga un dret per a tots els canadencs, i no només per a uns pocs privilegiats. Hamish, Educational Development Centre (centre de desenvolupament educatiu). [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge Online, xarxa sense fils, xarxes, Canada, dipòsits d’objectes d’aprenentatge, professors, matrícula, taxes universitàries]

La bretxa de participació: Crear continguts i compartir-los en l’era digital
Els estudis que es publiquen continuen provocant-me frustracions. Will Richardson
assenyala aquest estudi que conclou: “d’acord amb la bibliografia existent, l’activitat creativa està relacionada amb l’estatus socioeconòmic d’una persona, mesurat pels estudis que tenen els pares.” Pot ser consistent amb la bibliografia, però l’estudi no l’hi dóna suport. Els autors s’esforcen en representar la seua mostra com diversa i sense esbiaix. Tanmateix: “…hem investigat la creació de continguts i els hàbits de compartir de 1,060 alumnes de primer any … de la Universitat d’Illinois, Chicago.” Bo, aquests no és, en absolut, una mostra aleatòria! Com podem comparar els hàbits de compartir de persones que no estan anant a la Universitat? Com es comparen en nacions més igualitàries com ara Canadà o Suècia? No podem extraure inferències sobre la naturalesa de les persones quan les persones representades estan en una situació molt especial en una cultura molt singular. Eszter Hargittai i Gina Walejko, Web Use Project (projecte d’ús de la web), School of Communication (escola de comunicacions), Northwestern University. [L’enllaç] [etiquetes: escoles, Canadà]

Web 2.0 Tools for Effective Teaching
Elaine Talbert (etalbert) ha estat fent un bon servei als usuaris de SlideShare perquè ha arreplegat i ha penjat el treball més rellevant en les seues entrades en el grup sobre ‘eines web 2.0 per a l’ensenyament eficaç’. L’escala és impressionant: – 661 membres, 1069 entrades, 1426 presentacions de diapositives. Però la prova és en les entrades. Cal que reviseu les entrades, paga la pena:

Elaine Talbert, Slideshare. [L’enllaç] [etiquetes: Personalització, xarxes, Web 2.0, RSS]

Haurien de tenir necessàriament blogs els projectes?
He començat a escriure pensant que “sí” però he acabat pensant que “no”. Més aviat estaria d’acord que ‘els projectes haurien de ser oberts’. És a dir, les persones que treballen en un projecte amb fons públics no hauria de treballar en secret, sinó públicament, mostrant el desenvolupament del procés a poc a poc. Tanmateix, això es pot fer a títol individual, mitjançant blogs personals, entrades i llocs web, i no necessàriament tot dins d’un blog de grup. Així, alguns investigadors poden mantenir-se en l’ombra (d’acord amb Paul Walk), si volen, però permet fer públic el treball públic . I també evita la necessitat de vigilar i gestionar un blog ‘oficial’ del projecte.
Brian Kelly, UK Web Focus (enfocament en la web en el regne unit). [L’enllaç] [etiquetes: Recerca, aprenentatge basat en Projectes, accessos a la Web]

Crea els diagrames dels teus resultats a partir d’enquestes creades amb formularis Google
Tony Hirst és un mestre en trobar maneres de treballar amb els serveis que ofereixen companyies com ara Google i Yahoo. Converteix tasques complexes en manuals “Com fer…”. Ací descriu el procés de crear gràfics de resultats a partir d’enquestes via la web creades a partir de plantilles de Google. Jo faig servir
LimeSurvey, una aplicació local en PHP (tot i que no me’n refie ni tampoc de les dades que obtinc via eines com la de Google per fer enquestes) millor però més complexa que SurveyMonkey. Tony Hirst, OUseful Info. (Informació útil) [L’enllaç] [etiquetes: Google, Yahoo!]

Història de la Internet
He vist aquest vídeo en molts llocs, recentment via
Karyn Romeis. M’agrada perquè no sols descriu les contribucions dels militars dels EUA sinó també la Rand Corporation, Britain’s National Physical Laboratory (el laboratori nacional britànic de física) i les Cyclades de França, tot i que hi manquen participants clau. El desenvolupament d’Internet no va ser un fet aïllat, hi va aportar les contribucions de tot el món. També en YouTube. Melih Bilgil, et.al., Website (lloc web). [L’enllaç] [etiquetes: Gran Bretanya, Video, YouTube]

Trackle
Els he escrit: “Hola gent de Trackle. En primer lloc, felicitacions per la publicitat prèvia al llançament, molt impressionat. Però no podeu fer les ‘notícies locals’ en Trackle mitjançant els codis de correus. La majoria dels usuaris estaran fora dels EUA i no en tindran. Heu deixat a persones com jo (que visc al Canadà) sense opcions de seguir les notícies locals. A més a més, com podem crear Tracklets? N’hi ha tants que ha d’haver un mecanisme, i això seria un gran èxit, si l’usuari en pot crear, es particular si creeu un Trackle API que permeta inserir-los en aplicacions remotes.” Via
Jane Hart que ho haurà vist en New York Times, Yahoo Finance, Washington Post, ReadWriteWeb, CNET o TechCrunch – Vinga, Jane – ja és hora que cites les teues fonts!
Actualització – M’han contestat poques hores més tard: ‘Hola Stephen, gràcies pels comentaris. Som conscients de les nostres limitacions pel que fa a l’ús fora dels EUA. A mesura que aconseguim subministradors de continguts que ens permeten oferir serveis fora dels EUA, eliminarem les restriccions. Sí que tenim una plataforma acoblada amb una interfície de publicacions que oferirem aviat a tothom per construir tracklets. Naveen Saxena, CTO/Co-founder.” Website (lloc web). [L’enllaç] [etiquetes: EUA, Personalització, Google, Canadà, Yahoo!, RSS]

Comparació de les condicions d’ús de Facebook amb les de MySpace, Flickr, Picasa, YouTube, LinkedIn, i Twitter
S’han fet molt d’
escarafalls pels canvis recents de Facebook en les condicions d’ús; aquest article és ben clar: compara el que ha fet Facebook amb altres llocs grans de continguts com ara YouTube, MySpace i Flickr. Tret de Facebook, aquests llocs: (a) deixen clar que no els has cedit la propietat dels teus materials, i (b) deixen de tenir dret d’utilitzar els teus continguts i informació quan tanques el compte amb ells. Resulta interessant comparar aquestes regles amb les de llocs web educatius, com ara llocs web de portafolis d’universitats i similars. Via academHacK. Amanda L. French, Weblog. [L’enllaç] [etiquetes: Twitter, llibres, Video, YouTube, E-Portfolios, portafolis digitals, Flickr]

Dia international sobre “Verifica les teues còpies de seguretat” o Backups
Estic totalment d’acord: “Humilment propose que el divendres 13, de qualsevol mes, es considere el dia internacional de Comprova els teus backups.” I no només dels continguts del disc dur sinó els que has penjat en blocs, llistes de correus o grups de debat (prengueu nota els usuaris d’abans de trdev) i en diferents llocs web, com ara Flickr, Blogger i Facebook.
Adam C. Engst, TidBITS (miquets de bits). [L’enllaç] [etiquetes: Blogger, Google, llistes de correu, Flickr]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 18 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos