Revisió de programari de tipus Social
Terry Anderson resumeix alguns articles recents de la revista de recerca educativa (Review of Educational Research). Analitza les fonts d’auto-eficiència en l’ensenyament a distància i també la comparació social. Diu: sense transparència, els estudiants no es poden comparar entre ells i això produeix ansietat i menors oportunitats d’auto-millora. També resumeix una meta-anàlisi que estudia el desenvolupament d’habilitats de pensament crítiques. “El mètode mixt en què les habilitats de pensament crítiques s’ensenyen de manera independent però dins d’una matèria concreta, resulta el més efectiu.”
Terry Anderson, Virtual Canuck (el canadenc virtual). [L’enllaç] [etiquetes: aprenentatge Online]

Fes que s’esforce el teu cervell! Institut per a la Cognició Humana i de les Màquines
Ací tens alguns recursos en línia gratuïts, diu Rich Hoeg: “IHMC (Institute for Human and Machine Cognition,
Institut per a la Cognició Humana i de les Màquines) és l’excel·lent organització acadèmica que ofereix una eina per al mapeig de processos mentals… Fins i tot si no vols fer servir el programari, pots assistir a una de les lliçons gratuïtes de l’IHMC lectures via la web.” Rich Hoeg, eContent (continguts digitals). [L’enllaç] [etiquetes: professors]

Facebook no és segur
Tots els amics de Facebook d’Alfred Essa han rebut un ‘missatge urgent d’ajut’ d’ell via Facebook. Resulta, tanmateix, que es tractava d’un “scam”; algú havia fet el hacker en el compte d’Essa. En aquesta entrada Essa examina l’accés a Facebook i conclou que no fa servir la connexió segura SSL (secure sockets layer, SSL). Això és sorprenent i significa que si un accedeix a Facebook en un lloc públic en una connexió sense fils, algú pots espiar les teues comunicacions. Ja ha ocorregut, han fet el hacker en comptes de blogs. En general, no s’ha d’accedir a comptes en llocs públics, a menys que sàpigues que són segurs.
Alfred Essa, The NOSE. [L’enllaç] [etiquetes: sense fils, llibres, accessos a la Web]

Terra versió Acadèmica (Academic Earth)
Un altre llançament anunciat via correu electrònic a la bloquesfera (està fent-se’n molt actualment). Terra Acadèmica (Academic Earth) mostra: “Milers de lliçons en vídeo dels millors professors del món.” Sembla que “professor excel·lent” es defineix com un que ensenya en una de les Universitats d’USA (i això suposa una definició molt estreta de “professor excel·lent”). No és que siguen dolents: he fet un petit mostreig i són, com cal esperar, clars, d’expressió bona i amb coneixements. Però estem parlant d’equitat i democràcia; necessitem veure el món no únicament a través del ulls d’acadèmics nord-americans sinó a través d’ulls el més diversos i amb punts de vista diferents possibles. I això
no ocorre en aquestes lliçons. Website. [L’enllaç] [etiquetes: EUA, Video, Marketing, mercadeig]

Premis a Patents d’EUA: On és la innovació?
La majoria de les patents d’EUA d’aquests temps són de companyies estrangeres. “23 de les 35 companyies més grans que van tenir patents en 2008 estan basades en altres països. Les companyies americanes ocupaven 4 dels 10 llocs.” El sistema de patents americà ha funcoinat tradicionalment com un impost sobre companyies estrangeres que fan negoci als EUA, però s’està convertint en un impost sobre la innovació que fan.
Jeff Meisner, E-Commerce Times, el temps del comerç electrònic. [L’enllaç] [etiquetes: EUA, Patents, Copyright]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 15 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos