Enllaços o Entrades en sèrie (Serialized Feeds)
Bo, vaig a llançar un projecte en què he estat treballant. En aquest article es descriu el sistema d’entrades o enllaços en sèrie que he construït en
course.downes.ca. La idea d’aquest lloc web és que cadascú puga crear els seus enllaços d’interès (serialized feeds). Pots crear la teua pròpia llista ací; crea primer un compte o fes servir OpenID. També pots subscriure’t al RSS feed que vaig crear com a prova ací i fent clic en el RSS feed (no cal que t’inscrigues al curs). L’article en el meu blog de mitja hora (half an Hour blog) està incomplet però és suficient per a començar. Agrairé qualsevol comentari i idea, per millorar aquest servei únic en el món de tecnologia educativa. Stephen Downes, Half an Hour. [L’enllaç] [etiquetes: OpenID, RSS, aprenentatge basat en projectes, accessos a la Web]

Com no guanyar diners amb WPMu
L’entrada
d’ahir sobre com fan diners els edublogs ha resultat en una sèrie d’entrades sobre si el que fan està permès en GPL, la llicència que fa servir WordPress. Aquest comentari va originar el debat: “Està bé vendre coses sempre que el codi enllace o faça servir funcions WP que també estiguen sota llicència GPL.” James Farmer respon ací, i Roger Benningfield resumeix els comentaris que ha provocat: “La GPL està dissenyada específicament de manera que sempre es mantinga (s’enganxe) de la mateixa manera, i s’aplica únicament a codis fets públic…” Jim Groom, bavatuesdays. [L’enllaç] [etiquetes: GPL]

Web 3D: Els estudiants que usen OpenSim reflexionen sobre temes d’interès en l’ús de Móns virtuals
Mira el vídeo: és interessant sentir parlar als estudiants de les seues experiències. Vicki Davis diu: “Escolta el nostre equip creador que parla de la nostra illa, els usos d’
Open Sim en les escoles (fem servir www.reactiongrid.com i ENS ENCANTA!), i què opinen que els agradaria que hi hagués en el futur. Vicki A. Davis, Cool Cat Teacher Blog (bloc del professor). [L’enllaç] [etiquetes: escoles, Video, Experiencia]

Punt de vista Europeu sobre el Present i el Futur de l’E-Learning
Conjunt interessant de perspectives sobre l’estat actual de l’e-learning i les condicions que calen perquè avance. La meua pròpia perspectiva està més propera a la del no-Europeu Tony Bates, però m’anima trobar-hi, en mig de la lentitud i de la manca d’innovació, senyals que l’e-learning institucional fa camí: ara una aproximació basada en productes, ara una wiki, etc. Es conclou que la gestió i el suport administratiu són necessaris. Les primeres 13 pàgines no són en croat.
Tony Bates, E-learning and Distance Education (eLearning i educació a distància). [L’enllaç] [etiquetes: ensenyament a distància, aprenentatge Online, unió Europea]

OLDaily por Stephen Downes
Per si no ho heu vist encara: El Blog Boyacense ha estat publicant traduccions d’OLDaily a l’espanyol. El meu agraïment a El Blog Boyacense! Autors
diversos, El Blog Boyacense. [L’enllaç] [etiquetes: El BB]

Els lectors construeixen simulacions mentals ben vívides de situacions narratives
Açò està ben d’acord amb les meues experiències i somnis: “Els psicòlegs i neurocientífics cada vegada tenen més clar que quan llegim una història i realment l’entenem, creem una simulació mental dels esdeveniments que descriu la història.”Això significa, crec, que els sentits activen capes de neurones, i creen experiències i percepcions; poden activar-se també de la mateixa manera per estímuls alternatius, com ara històries, o records d’estímuls, com ara memòries i somnis. Per descomptat que la reactivació d’aquestes experiències reforça les connexions entre elements de l’experiència i els elements que la reactiven.
Helge Scherlund, Weblog. [L’enllaç] [etiquetes: Simulacions, Experiència]

Il·lustracions de com fer formatge
Conjunt magnífic d’instruccions sobre com fer formatge. És important haver vist i tastat formatge abans, per saber quan has aconseguit l’èxit. Via
Kottke. David B. Fankhauser, Website. [L’enllaç] [etiquetes: circulars]

Copyright 2008 Stephen Downes, Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

Publicado el 7 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos