Un Model d’Innovació

Rod ha enviat un mapa conceptual d’innovació (un mapa conceptual de debò, no simplement real un conjunt de cercles posats de qualsevol manera). Rrepesenta un model de canvi de paradigma semblant a la descripció de Kuhn. S’ha dissenyat així. Mira també Symbols.com (via Pete MacKay) que té un enllaç en un senyal aleatori. Hugh Dubberly, Dubberly Design Office (oficina de disseny de Dubberly). [enllaç] [etiquetes: Visualització, canvi de Paradigma, Interacció]

Obverva un Vídeo en viu, i comparteix el teu PC amb la cadena de TV CNN
Vas observar en viu el vídeo de la inauguració del president dels EUA Barack Obama el 20 de gener? Si et vas enganxar a la cadena CNN aleshores probablement tens programari P2P (persona-a-persona) instal·lat en el teu PC sense saber-ho. Actua com BitTorrent i l’aplicació que s’anomena Octoshape enviava el senyal del teu ordinador a altres usuaris, i estalviava així a CNN el cost de l’ample de banda necessari per distribuir el vídeo (i tu pagaves aquest cost, i el teu proveïdor d’Internet o ISP). No hi ha cap pega en fer servir el vídeo-streaming – de fet, té molts aspectes recomanables- però s’ha de fer amb el coneixement i el consentiment dels usuaris. L’article següent també diu com eliminar l’aplicació (que encara pot estar monitoritzant i gestionant el teu tràfic per Internet!).
Brian Livingston , Windows Secrets (secrets de Windows). [enllaç] [etiquetes: Video, ample de Banda, vídeo, streaming, P2P]

Flickr, tu tens la culpa!
L’impacte de la fotografia digital sobre la vida d’un escriptor. Entretingut, amb bones idees i magníficament il·lustrat.
Barbara Ganley, (the new) bgblogging. [L’enllaç] [etiquetes: programari d’imatges, Flickr]

El portátil de 10$ de la India: ni 10$ ni un portàtil
De fet és una petita caixa computadora a la qual has d’enganxar un teclat i un monitor. El diari The Times of India l’anomena un
“petardo”. El diari The Hindu du una foto. MediaNama aclareix que es tracta d’un dispositiu d’emmagatzamatge. “4 editorials: Macmillan, Tata McGraw Hill, Prentice-Hall i Vikas Publishing estan oferint llibres de text i continguts per als estudiants.” No és útil? Ja veurem. Charlie Sorrel, Wired (connectat). [L’enllaç] [etiquete: llibres, ordinadors Portàtils]

SWORD (“espasa”: Com evitar la paperassa quan volem emplenar dipòsits de materials d’aprenentatge
Article en SWORD (Simple Web-service Offering Repository Deposit, o sistema senzill en la web que ofereix un dipòsit per a l’emmagatzematge de materials). Amb 4 vinyetes s’il·lustra l’ús del programari, o ‘històries SWORD’: “Eina d’escriptori per arrossegar i amollar, dipòsit en massa per compartir metadades, Dipòsit d’una eina de creació de continguts…”
Sarah Currier, JISC. [L’enlla] [etiquetes: dipòsit,objectes d’aprenentatge]

Un entorn Virtual d’aprenentatge que es tanca
Michael Hanley expressa pesar pel tancament del ACES Studio de Microsoft, i es dedica a l’ús del simulador de vol com a forma d’aprenentatge virtual.
Més de Hanley sobre l’impacte de la crisi econòmica sobre l’e-learning. Michael Hanley, The E-Learning Curve Blog (el bloc de la corba d’eLearning). [L’enllaç] [etiquetes: Microsoft, eLearning]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a, Creative Commons License.

Publicado el 6 February, 2009
por en "Chécheres" / FAQ.

Imprimir artículo

Otros artículos