Comenzando por la del 26 de enero de 2009, algunas de las entradas a El BB se harán en idioma catalán. Pueden verlas aquí:

http://agm.cat/blog/2009/01/27/oldaily-gener-26-2009/

Si el lector desea traducir alguna entrada, o alguna palabra, puede usar este enlace:

http://www.torsimany.ua.es/

**************************************

Aquí les copiamos la entrada. En el

futuro sólo les daremos el enlace…

OLDaily per Stephen Downes, gener 26, 2009. (Versió en Català).

University of the People (Universitat de les Persones): ofereix a tot el món cursos i títols a baix cost en línia
M’han arribat 4 anuncis per correu electrònic (Email) anunciant a la comunitat de blocs educatius
edublogs la ‘Universitat de les Persones’, suposadament “la primera institució acadèmica gratuïta basada en Internet.” El diari New York Times, que també ha rebut el comunicat de premsa, ho comenta acríticament en un article. El terme “ensenyament gratuït” són només bones paraules; els estudiants hauran de pagar per inscriure’s i fer exàmens. El terme “universitat” és també equívoc, perquè encara no és una Universitat acreditada. Amb tot això no vull dir que l’aventura no funcionarà. Però un no hauria d’anomenar-se “el primer” fins que haja fet el que diu que ha fet . Seb Schmoller, Fortnightly Mailing (correu quinzenal).[Enllaç] [Etiquetes: avaluació, anuncis, Marketing, professorat, universitat, matrícula, inscripció].

Desig número 1: Prendre’s seriosament el temps dels xiquets fora l’escola
Estic totalment d’acord amb Eduwonkette, i per això dedique molta atenció a l’ensenyament informal i a la equitat social. Escriu: “Fins i tot si tots els xiquets assisteixen a escoles de la mateixa qualitat, encara ens trobaríem amb desigualtats en els resultats educatius, deguts a l’estatus socioeconòmic. Resulta que els entorns casolans són encara més desiguals que els entorns escolars.” Solucions com ara el jardí preescolar o una escola que dure més hores, tanmateix, no ataquen el problema, en part per les implicacions dels recursos i en part perquè el temps que es passa fora l’escola encara dominaria.
eduwonkette, Ed Week (semanari educatiu).[Enllaç] [Etiquetes: escoles, aprenentatge en línia, Qualitat] .

Eines d’autor per a jocs immersius i Sims
Clive Shepherd escriu sobre els
Thinking Worlds (móns pensants) de Caspian Learning, la primera eina que conec que permet crear ràpidament mons 3D de jugador únic per a l’aprenentatge.” Tanmateix, no serà una eina barata. Clive Shepherd, Clive on Learning (Clive sobre l’aprenentatge), .[Enllaç] [Etiquetes: jocs, simuladors] .

Nou lloc Web, evolucionant al voltant de nosaltres
Blackboard ha llançat un nou lloc Web i l’ha descrit com la seua missió evolutiva. Mostra 3 grans unitats dins de Blackboard: la plataforma d’aprenentatge, la plataforma de transaccions i la plataforma d’alertes i notificacions.
Michael Chasen, Blackboard. [Enllaç] [Etiquetes: aprenentatge en línia, Blackboard]

Copyright 2008 Stephen Downes Contact: stephen@downes.ca

This work is licensed under a Creative Commons License.

************************************************************************

En la circular diària (els dies feiners) d’OLDaily s’anuncia açò:

Aquesta circular s’envia únicament si els subscriptors ho demanen.

Si coneixes un amic a qui podria interessa aquesta circular, pots enviar-li-la. Si vols subscriure’t a la llista de circulació, fes clic ací (circular original en anglès).


Imprimir artículo

Artículos relacionados